Ziua Mondială a Televiziunii, aniversată la nivel global pe 21 noiembrie

 

21 noiembrie este ziua în care o lume întreagă sărbătoreşte Ziua Mondială a Televiziunii, iniţiată de ONU, cu sprijinul EBU, ACT (Asociaţia Televiziunilor Comerciale din Europa) şi EGTA (Asociaţia Europeană de Publicitate de Televiziune).

 

Tema Zilei Mondiale a Televiziunii 2023

Tema pentru Ziua Mondială a Televiziunii 2023 a fost aleasă de The Global TV Group și anume „Accesibilitatea”. Deși televizorul a înlocuit radioul, există totuși mulți oameni și locuri în lume în care televiziunea nu este accesibilă. Televizorul total poate fi accesat oricând și de pe orice dispozitiv, dar această temă se concentrează pe motivul că televizorul ar trebui să fie accesibil oricui în mod egal, fără nicio diferențiere a vederii și abilităților de auz.

Importanța Zilei Mondiale a Televiziunii

Această zi este sărbătorită pe măsură ce lumea recunoaște importanța durabilă a televiziunii ca mediu electronic puternic care oferă educație și informație, permite conectivitate globală și acționează ca o sursă de divertisment.

În fiecare an, ACT (Asociația Televiziunii Comerciale), EGTA (Asociația Caselor de Vânzări TV și Radio) și The Global TV Group promovează în mod colectiv Ziua Mondială a Televiziunii cu diverși actori din industrie.

Această zi nu este doar o zi de sărbătoare a dispozitivelor electronice, de fapt, este sărbătorită pentru a recunoaște filozofia din spatele acestei zile, adică transparența și accesibilitatea la problemele lumii. Televizorul reprezintă comunicarea, precum și globalizarea și acționează și ca o sursă de divertisment.

Data de 21 noiembrie a fost proclamată drept Ziua Mondială a Televiziunii în anul 1996, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cuvinte cheie