26 august este Ziua Internațională a Câinilor

Este ziua internațională a câinilor și suntem gata să-i celebrăm pe cei mai energici prieteni ai noștri.

Fie că îți vine sau nu să crezi, câinii sunt alături de oameni de mai bine de 14.000 de ani. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor din motive întemeiate, așa că de ce să nu-i sărbătorim?

Cum a luat naștere ziua internațională a câinilor?!

Ziua Internațională a Câinilor a fost stabilită în 2004 de către avocatul de familii și animale de companie Colleen Paige, ziua de 26 august fiind semnificativă pentru Colleen, deoarece este ziua în care familia ei a adoptat-o pe cățelușa ei, Sheltie când avea 10 ani.

Acești prieteni cu blană variază în diferite forme, dimensiuni și rase.

Fie că îți plac câinii de talie mare, medie sau mică, cu toții merită să fie sărbătoriți astăzi pentru loialitatea de care dau dovadă zilnic. Pe lângă aceasta, este cazul să ne amintim că acești patrupezi blănoși sunt și foarte inteligenți și pot fi folosiți ca însoțitori ai oamenilor orbi sau pot lucra în poliție ajutând la descoperirea drogurilor sau a altor substanțe halucinogene.

Ziua Internațională a Câinilor. Curiozități relevante despre câini

Ați auzit de multe ori că acești patrupezi nu pot vedea culorile precum oamenii? Ei bine, acesta este un mit. Câinii pot vedea culorile, dar că nu la fel de clare precum le-ar vedea oamenii.

 

26 august – Ziua Internațională a Câinilor

 

Rasa de câini numărul 1 în lumea este cea a Labradorilor.

În 1500 câinele a apărut în tablourile renascentiste ca prieten al omului și tovarăș.
În anul 1929 a fost creată în Nashville, Tennessee, prima școală care învăța câinii să ajute oamenii orbi să meargă pe stradă.
Pe 13 septembrie 1969 a fost lansat celebrul serial animat american „Scooby-Doo, Where Are You!” produs de Hanna-Barbera și care a debutat la CBS