5 trucuri pentru revigorarea organismului

5 trucuri pentru revigorarea organismului

Tot mai putini oameni sunt astazi atenti la problemele din interior, fie vorba de cele de sanatate fizica, psihologica sau spirituala. Astfel, afectiuni precum digestia lenta, tuse seaca mereu si gat sensibil, care se inroseste imediat, devin cronice si ne obisnuim cu ele. Insa, nu este normal. Ele se pot agrava pe masura ce trece timpul si pot denatura in afectiuni si mai grave. De aceea, ne-am gandit sa va aratam cateva trucuri pentru revigorarea organismului.

Miscarea si o circulatie sangvina mai buna pentru o viata mai lunga

Repuneti circulatia in functiune

Circulatia buna inseamna un corp mai sanatos si o stare de bine. Folosirea plantelor medicinale intern: paducel,talpa-gastei, macese, rozmarin pe termen de lunga durata si masajul sunt doua dintre cele mai eficiente metode de a repune circulatia in functiune. Masarea se va face cu unguente usor rubefiante, precum cele pe baza de produse apicole sau pe baza de arnica.

Miscarea, o solutie pentru toata lumea

Sedentarismul este una dintre bolile secolului in care traim. Nu va lasati dusi de diete mincinoase si de alte regimuri care promit mentinerea unei sanatati de invidiat, fara miscare. Efortul fizic asigura echilibrul organic si psihic. O multitudine de substante se elimina in organsim in timpul miscarii, cum este si serotonina, care are efecte de calmare si chiar euforizante.

Asadar, un medicament antidepresie natural si extrem de eficient este miscarea. O plimbare in stil alert, o alergare usoara, urcarea unor scari sau o tura la munte sunt doar cateva dintre metodele de a ne face pe noi insine fericiti, cu putin efort fizic.

Trucuri interne pentru revigorarea organismului

Laptisorul de matca

Se pare ca unele studii efectuate pe persoane anxioase au aratat ca laptisorul de matca a ajutat. Doar 12 mg de laptisor de matca administrare zilnic, vreme de 2-3 saptamani au ameliorat starile de nervi, fobiile si anxietatea a 200 de persoane. Laptisorul de matca linisteste fizic si psihic, dar ajuta si la mentinerea tineretii, vitalitatii si longevitatii.

 

Polenul

Granulele recoltate de albine au fost si sunt unele dintre cele mai bune remedii pentru invingerea depresiilor si starilor de nervozitate. 1-3 lingurite de polen pe stomacul gol, tinute inainte sub limba sau consumate cu miere fac minuni in timp relativ scurt, pana in 3 saptamani.

Spirulina

Pilulele obtinute din miraculoasele alge revigoreaza organismul, imbunatatesc viteza de reactie, acuitatea vizuala si memoria. Spirulina contine un aport mare de minerale usor de asimilat, care au un rol extrem de important in echilibrarea sistemului nervos.

Cuvinte cheie