Alegeri potrivite. Pe urmele ursului – nu cel din padure, ci din interiorul nostru Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, l-a avut astazi ca invitat special pe Nicolae Pîrlog, jurnalist și biolog.

Moderatorul Laurențiu Ciornei, împreună cu biologul Nicu Pârlog, au încercat să identifice câteva dintre soluţiile de viitor care se desprind în urma cercetărilor științifice pentru protecţia mediului înconjurător şi a animalelor sălbatice, dar şi pentru protejarea vânatului şi selecţia materialului biologic.

Astăzi, omul are la dispoziţia sa mai multe pârghii pentru conservarea naturii, protejarea animalelor, protejarea faunei cinegetice şi asigurarea bunăstării lor. Exploatarea excesivă a pădurilor, dezvoltarea continuă a unor industrii poluante reprezintă probabil elementele care şi-au  pus mai puternic amprenta pe habitatul natural a faunei cinegetice şi indirect chiar omului însuşi.

 Prin diferite programe educaţionale, populaţiile locale sunt ajutate să cunoască şi să înţeleagă mai bine valoarea economică şi rolul biologic, precum şi contribuţia acestora la dezvoltarea turismului cinegetic.

Vizioneaza inregistrarea emisiunii AICI.

Mai jos, rubrica ”Alegeri Potrivite” –  terapeut holistic Ileana Vlăduț

Tema universala  este cea a Sinergiei si a Comuniunii. Umbra acestora, dominanta, folosirea fortei brute, ne tine insa intr-o structura ierarhica, in continuare, tot ca pe vremea cand, in cadrul tribului, ne foloseam excesiv puterea fizica pentru a ne procura hrana.

Avem nevoie de un echilibru in viata si de alegerile potrivite pentru a armoniza instinctul cu intelectul, forta cu intelepciunea. Animal si om, putem trai in continuare in  comuniune. Cu ursul sau cu alte animale salbatice. Important este sa ne dorim asta, ca sa facem primul pas, cu intelepciune.

Tot in aceasta perioada, incepand de maine, timp de 8 zile, astrul mentalului superior Uranus, ne aduce in prim plan lectia ascultarii si a deschiderii. Ne vom slefui vocea interioara mai mult, vom auzi mai puternic ceea ce inima ne transmite, astfel incat sa ne deschidem spre acele proiecte, actiuni si demersuri care rezoneaza profund cu sinele nostru autentic.

Faceti alegerile potrivite pentru a va deschide mai mult spre comuniunea cu propriul sine si cu ceilalti!

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile despre ALEGERI POTRIVITE!