Beneficii pentru sanatate oferite de dans

Dansul combate in mod eficient stresul si iti da o stare de bine, care te ajuta sa tratezi grijile de zi cu zi cu mai multa detasare. Totodata, dansul reprezinta o activitate sociala, prin intermediul careia cunosti oameni si formezi prietenii. Si, pentru ca studiile au aratat ca legarea relatiilor pozitive cu cei din jur duce la cresterea stimei de sine, dansul poate sa fie alegerea ideala pentru starea ta de bine.

Previne bolile cardiace. Mai multe studii au demonstrat faptul ca persoanele cu insuficienta cardiaca au reusit sa-si imbunatateasca respiratia prin intermediul dansului. Eficienta cursurilor regulate de dans s-a aratat si prin imbunatatirea ritmului cardiac, ceea ce poate tine departe bolile de inima.

Te scapa de kilogramele in plus. Dansul este modalitatea prin care poti antrena toate grupele musculare, cu un efort minim si cu zambetul pe buze. O ora de dans arde in jur de 400-500 de calorii. Astfel, prin aceasta activitate iti imbunatatesti conditia fizica, iti tonifici musculatura si arzi grasimea in exces, slabind armonios.

Intareste sistemul imunitar. Efortul fizic depus prin dans creste numarul de leucocite, scade nivelul hormonilor de stres si creste temperatura interna a corpului, ceea ce previne dezvoltarea bacteriilor. Astfel, prin dans, imunitatea ta va avea o rezistenta mai mare si organismul tau va tine bolile departe. sursa: clickpentrufemei.ro

Cuvinte cheie