Beneficiile unui drenaj limfatic, metoda ideală pentru eliminarea toxinelor din corp

Dezvoltată de dr. Emil Vodder în anii 1930, tehnica de drenaj limfatic a evoluat în Europa și a devenit recent mai populară în Statele Unite. Este vorba despre drenajul limfatic, un masaj manual cu numeroase beneficii pentrru întregul corp.
Drenajul limfatic, o procedură care elimină inflamația din organism FOTO Adevărul
Drenajul limfatic, o procedură care elimină inflamația din organism

Deși fiecare experiență de masaj cu drenaj limfatic diferă în funcție de locul în care mergeți, tehnica în sine rămâne aceeași, scrie yahoo.com

Limfa este o parte a sistemului imunitar al corpului, care include o rețea de vase. Lichidul limfatic, care conține proteine, sare, apă și celule albe din sânge, circulă prin această rețea și ajută la combaterea infecțiilor. Sistemul limfatic ajută la susținerea sistemului imunitar și la reglarea nivelului de lichide din organism„, spune Nasreen Starner, terapeut certificat pentru limfedem la Clinica Cleveland.

Prin țintirea țesuturilor conjunctive cu mișcări manuale, masajul de drenaj limfatic susține fluxul natural al sistemului limfatic. „Masajul limfatic poate ajuta la deplasarea lichidului limfatic prin zone cu funcționalitate slabă pentru a reduce umflarea și pentru a elimina toxinele din organism”, spune Danielle Kadian-Dodov, MD, medic vascular la Școala de Medicină din New York.

Stimulează vasele limfatice de sub piele

În timpul unui masaj limfatic, lichidul limfatic este îndreptat în mod intenționat departe de zonele cu funcționare slabă către ganglionii limfatici pentru a permite eliminarea toxinelor, spune dr. Kadian-Dodov. De asemenea, masajul poate stimula nervii parasimpatici, care contracarează semnalele de stres din organism. Acest masaj reprezintă o tehnică menită să stimuleze vasele limfatice de sub piele. Prin efectuarea drenajului limfatic se realizează un masaj bazat pe manipularea blândă a anumitor zone ale corpului pentru a ajuta limfa să se deplaseze spre vase limfatice active și să elimine inflamația.

Redirecționarea acestui fluid bogat în proteine ​​în timpul masajului limfatic reduce riscul de infecție, îmbunătățește circulația și elimină deșeurile din organism, îmbunătățind nivelul de energie și calitatea vieții„, spune Starner.

După un masaj de drenaj limfatic, s-ar putea să observați, de asemenea, că aveți mai puține dureri sau disconfort la mișcare, arată specialiștii.

Relaxează intenstinul

De asemenea, pot exista beneficii și atunci când vine vorba de digestie. Există dovezi clinice că masajul abdominal, în special masajul limfatic manual, poate ajuta la ameliorarea simptomelor de constipație, spune dr. Kadian-Dodov. Masajul poate stimula mișcarea intestinelor și crește activitatea nervilor parasimpatici pentru a relaxa intestinul.

Întrucât drenajul limfatic asigură o circulație mai intensă a limfei pentru eliminarea toxinelor, acest proces diminuează riscul de infecții și stimulează sistemul imunitar. Cu cât se asigură un flux mai regulat și mai neîntrerupt al limfei, cu atât sistemul limfatic poate lucra mai eficient pentru a transporta nutrienți esențiali și anticorpi.

După ce am făcut un masaj limfatic nu m-am simțit ca o persoană nouă, dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe de wellness care să vă ajute să vă resetați, aceasta poate fi o opțiune bună.

Dacă aveți cancer activ, cheaguri de sânge nou diagnosticate, o afecțiune cardiacă în curs de desfășurare sau orice infecție a pielii, ar trebui să vă consultați cu medicul înainte de a vă face un masaj limfatic„, spune dr. Kadian-Dodov. Drenajul limfatic poate fi benefic dacă vă recuperați după o procedură medicală care a indus umflarea, dar, din nou, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Cuvinte cheie