Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi o gradinita sau un afterschool: 3 sfaturi esentiale in afacerile din domeniul educatiei

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti deschizi o gradinita sau un afterschool: 3 sfaturi esentiale in afacerile din domeniul educatiei

Afacerile din domeniul educatiei iti pot oferi foarte multa satisfactie, dar si venituri stabile si sigure. Sa iti deschizi propria gradinitia sau propriul after-school nu este deloc complicat, in special atunci cand ai un plan bine pus la punct pe care il respecti. Este o idee buna sa ai studii in domeniul educatiei atunci cand vrei sa pornesti pe un astfel de drum, insa si daca nu ai, exista o multime de cursuri si programe de specializare pe care le poti urma pentru a invata mai multe despre lumea educatiei.

 

Descopera 3 sfaturi esentiale de care sa tii cont daca vrei sa iti deschizi o gradinita sau un afterschool

 

1. Creeaza un plan complet de business

 

Deschiderea unei gradinitie sau a unui afterschool nu trebuie sa difere de alte business-uri in termeni de planuire si planificare. Vei avea nevoie de un buget bine pus la punct, de idei inovatoare, de planuri de cheltuieli fixe si variabile, dar si de stabilirea unei directii de marketing si promovare. De asemenea, incearca sa iei in calcul toate cele necesare si sa nu uiti nici de detalii. Spre exemplu, mobila si amenajarea gradinitei trebuie sa fie luate in calcul inca de la inceput. Daca iti doresti ca aceasta sa fie moderna si potrivita pentru copii de varste mici, poti alege mobila pentru gradinita de la Mobman, unde gasesti de la paturi si pana la dulapuri si spatii de depozitare.

 

2. Decide cu ce te diferentiezi de concurenta

 

Acest lucru este valabil in cazul oricarui business si este gresit sa crezi ca poti sari peste aceasta etapa atunci cand pui la punct o afacere din domeniul educatiei. O gradinita sau un afterschool trebuie sa ofere un plus de valoare clientilor pentru ca acestia sa o aleaga in detrimentul unei gradinite/afterschool de stat sau al unei alte gradinite private. Trebuie sa stii inca din primele etape ce vrei sa oferi diferit, cu ce te diferentiezi de concurenta, dar si ce faci asemanator cu competitorii tai. Aceste idei fac parte din branding-ul oricarui business si trebuie sa le conturezi cat mai aproape de realitate posibil.

 

3. Invata mai multe despre domeniul educatiei

 

Fie ca ai sau nu studii in domeniu, nu este o idee gresita sa inveti mai mult despre acest domeniu cu ceva timp inainte de a-ti porni propria afacere. Exista o multime de cursuri, stagii de pregatire, chiar si cursuri online pe care le poti face pentru a invata lucruri noi despre psihologie, educatia copiilor de varste mici, antreprenoriatul in educatie si alte domenii conexe. Aceste lucruri iti vor aduce nu numai un plus de valoare la CV, ci si un plus de valoare in cunostintele practice pe care le vei utiliza pentru a-ti pune business-ul pe picioare.

 

O gradinita sau un afterschool reprezinta o super idee de afacere, in special daca iti doresti sa ai satisfactia formarii unor tineri intr-un mod cat mai frumos posibil. Totusi, nu uita ca in faza de proiect trebuie sa te ocupi de toate chestiunile administrative si sa tratezi deschiderea unei gradinite ca pe orice alta afacere, fara a omite detalii precum cheltuieli, spatii sau avize.

 

Sursa foto: Pexels.com