Corpul – cel mai important instrument pentru vindecarea de ignoranţă

Desperate schoolgirl

„Sursa tuturor suferintelor este ignoranta. Oamenii îi ranesc pe ceilalti in cautarea egoista a fericirii sau satisfactiei lor personale”- Dalai Lama
Ca orice lucru ignoranţa poate să fie privită din două perspective. Ca un lucru pozitiv sau negativ.
Ea poate să fie socială – generată strategic pentru slăbirea puterii sau poate să fie individuală, respectiv necunoaşterea anumitor situaţii.
Acest lucru poate să fie pozitiv pentru că ce nu cunoşti nu te poate afecta, însă în acelaşi timp necunoaşterea anumitor lucruri te poate limita în propriul proces evolutiv şi poate provoca prelungirea drumului către destinaţia noastră cea mai importantă – Sinele.
Dacă vrem să găsim exemple de ignoranţă pozitive, sigur găsim. Sunt mulţi oameni care s-au vindecat de boli grave neştiind că au bolile respective, sau persoane care au avut rezultate pozitive după luarea unor medicamente sau operaţii placebo. De asemenea, ignoranţa ne poate fi de folos atunci când vrem să obţinem ceva dar nu avem toate datele problemei, cum vom obţine lucrul respectiv – habar nu avem- dar avem o credinţă oarbă că acest lucru se va întâmpla şi punem toată energia şi credinţa în rezultatul final, ignorând total cum s-ar putea petrece lucrul respectiv.
Ignoranţa poate să fie binecuvântare şi când copiii primesc daruri de la Moş Crăciun sau când nu ştim câte calorii are o prăjitură.
Însă, dacă vrem să punem în balanţă, ignoranţa face mai mult rău decât bine. Per total ea este o piedică în propria evoluţie şi, de multe ori, chiar un punct de pornire pentru multe situaţii negative.
Faptul că nu cunoaştem anumite lucruri poate să fie folosit împotriva noastră şi avem mai mult de pierdut, decât de câştigat.
Ignoranţa este lipsa educaţiei sau a ştiinţei, deci poate fi combătută şi nu este o stare din care nu se poate ieşi.
Ignoranța se referă la lipsa cunoașterii de sine; de înțelegere a Adevărului de cine suntem noi cu adevărat, o mare piedică în calea dezvoltării noastre spirituale. Ea înseamnă pierderea legăturii cu Sursa, cu Dumnezeu și a faptului că am uitat de ce suntem aici. Divinitatea a sădit în fiecare persoană anumite daruri şi de asemenea capacitatea de a alege să trăim în lumină şi nu în întuneric. Când alegi calea ieşirii din ignoranţă, lumina răsare în viaţa ta şi te ajută să înţelegi cu claritate de ce ai atras toate persoanele din viaţa ta, ce mesaj are fiecare întâmplare prin care treci şi mai ales ce lecţii ai de
învăţat. Viaţa însăşi este un drum de parcurs dintre ignoranţă către lumină.
Ne-am născut cu liber arbitru, putem alege să ne trăim viaţa ignorând semnele şi provocările trimise să ne trezească sau putem alege să aducem lumină în fiecare situaţie, să creştem si să ieşim din ignoranţă.
Neîncercarea de a ne descoperi şi a afla aceste lucruri nu face decât să ne aducă în propria viaţă şi mai multe situaţii similare şi să simţim că ne învârtim în cerc. Nu înţelegem ce ni se întâmplă şi ne văităm că suntem „pedepsiţi”, „blestemaţi”, „cu o soartă nefavorabilă” etc.
Universul ne-a creat din iubire şi ne-a sădit de asemenea şi multe daruri în suflet la naştere. Nu suntem nici pedepsiţi, nici blestemaţi ci suntem doar chemaţi să ieşim din ignoranţă, să ne apropiem de sinele nostru, să îl descoperim şi sa ne facem viata mai frumoasa.
Din ignoranţă se pot naşte cele mai rele lucruri. Ne răzbunăm pe ceilalţi pentru propria noastră nefericire, îi urâm pe ceilalţi că au ce noi nu avem, ne despărţim de oameni pentru că ignorăm sentimentele de suferinţă ce stau la baza anumitor acţiuni pe care aceştia le fac, nu avem toate datele unor probleme, dar ne războim să ne dovedim „dreptatea”, blamăm ce nu suntem capabili să înţelegem, ne revoltăm pentru situaţii pe care le cunoaştem doar pe jumătate, judecăm anumite acţiuni pe care le fac alţii neştiindu-le adevăratele motive. Toate aceste acţiuni sunt devieri de la misiunea noastră cea mai importantă, propria cunoaştere de sine.
„Ignoranţa spirituală este una dintre cele mai grave boli, pentru că fiind ignorant nu realizezi că eşti un copil al lui Dumnezeu, nu doar un corp cu o personalitate şi astfel această ignoranţă poate duce la o
sumedenie de greşeli şi atitudini greşite care îţi afectează karma şi îţi aduc suferinţă. De aceea vindecarea acestei ignoranţe este vitală.” – Ananda
Vindecarea de ignoranţă duce la vindecarea tuturor domeniilor vieţii noastre. Deoarece această vindecare presupune dezbrăcarea de comportamente distructive, credinţe nebenefice şi acţiuni care ne afundă şi mai mult. În loc să reacţionăm cu agresivitate la problemele cu care ne confruntăm, încercăm să le descoperim sursa, motivul pentru care au aparut şi ce avem de schimbat sau acceptat. Să luam de exemplu o persoană care a primit o răceală, înţelege că i-a fost trimis un mesaj de către corp să ia o pauză, să aibă mai multă grijă de sine, să se preocupe mai mult de bunăstarea sa. Găsim de asemenea nenumărate exemple de persoane care s-au vindecat de cancer sau diverse boli grave, atunci când au înţeles că aceste afecţiuni le-au fost trimise în viaţă pentru a învăţa lecţiile iertării sau acceptării, pentru a-şi schimba obiceiurile nesănătoase, pentru a-i trezi din ignoranţă. Este alegerea noastră să ne revoltăm când primim astfel de semnale de avertizare sau să încercăm să le vindecăm şi să punem lumina pe adevăratul motiv pentru care le-am primit.
Unele opinii susţin că boala intră în viaţa noastră din cauza propriei karme. Karma noastră creează slăbiciuni în aura noastră şi pe acolo poate să intre boala. De aceea, persoanele care înţeleg cauzele spirituale ale unor boli au şi cele mai mari şanse de vindecare. Corpul nostru este cel mai important instrument pe care îl putem utiliza pentru propria noastră dezvoltare personală şi pentru vindecarea de ignoranţă.
El ne trimite semnale pentru a ne trezi şi pentru a evolua în
permanenţă, trebuie doar să fim atenţi şi să învăţăm să primim mesajele.
Toate experienţele, întamplările, afecţiunile şi bolile noastre au
explicaţii spirituale. Ieşirea din ignoranţă înseamnă înţelegerea
acestor cauze şi folosirea la maxim a resurselor pe care Universul ni le-a dat pentru a evolua şi a creşte.

Daca vrei sa-ti urmezi calea sufletului, sa iesi din ignoranta, te invit in aceasta calatorie impreuna pentru a afla cauzele (emotionale) in urma carora ti-ai creat programele, tiparele, convingerile sau credintele care iti afecteaza realitatea. Te astept cu drag la sedintele de bioenergie si theta healing (vindecare in undele theta si delta prin stare de transa) pentru a lucre impreuna sa poti ajunge la esenta ta; la varianta ta reala si sa obtii echilibrul pe toate planurile: mental, emotional, fizic si spiritual.

Nicoleta Trasca
Bioenergoterapeut/ Terapeut Theta Healing & Holistic
MDA Terapii

www.mdaterapii.roCuvinte cheie