CALEA SUFLETULUI!

Suntem bombardaţi din toate colţurile cu „urmează-ţi sufletul” sau „ascultă-ţi inima” dar dacă cercetăm cu atenţie aceste sfaturi nu sunt foarte uşor de pus în aplicare şi pot părea ţeluri greu de atins sau chiar imposibile.

Atunci când ne naştem sufletul nostru vine cu o misiune (sau mai multe) şi nu vom putea să ne simţim liniştiţi sau fericiţi dacă nu ne îndeplinim această misiune.
Cum recunoaştem dacă sunem pe calea cea bună? Exista un sistem de ghidare emotionala care ne transmite acest lucru. Insa il putem simti cel mai mult atunci cand suntem conectati la noi, la sufletul nostru . De obicei satisfacţia, liniştea şi bucuriile pe care le simţim atunci când facem ceva anume este un semn că indeplinim misiunea sufletului, poate să fie vorba de a avea grijă de un copil, de a scrie, de a consilia oameni, să petrecem timp cu o anumită persoană, să călătorim într-un anumit loc, etc. Toate sunt piese care au fost scrise pentru noi şi lucruri pe care noi „trebuia să le facem”.
În memoria sufletului nostru sunt acumulate toate experienţele pe care le-am trăit de la naştere până acum (unele teorii afirmă că inclusiv experienţele din vieţile trecute) şi vom fi atraşi de anumite circumstanţe şi de anumite persoane pentru a vindeca anumite situaţii ce stau agăţate de el.
Nu se întâmplă de multe ori să ne întrebăm de ce ne-am băgat singuri într-o situaţie sau de ce am intrat într-o relaţie care s-a sfârşit prost? Pentru că ne-am lăsat ghidaţi de chemarea sufletului nostru iar el a făcut aceste alegeri pentru că avea nevoie de experienţele respective.
Avem întotdeauna optiuni şi avem liberul arbitru să alegem experienţele pe care vrem să le trăim in aceasta viata. Să ne urmăm simţămintele înseamnă să ne îndeplinim misiunile pe care le avem aici pe pământ, să ne învăţăm lecţiile şi să experimentăm ce avem nevoie ca să creştem; sa evoluam.
„Sufletul vine pe pământ pentru a rezolva dorinţele refulate,
inconştiente sau neîmplinite, să vindece fricile şi vinovăţiile.” Lise Bourbeau
Aşadar nu atragem deloc întâmplător oamenii în viaţa noastră şi nici toate experienţele, plăcute sau neplăcute. Toate au rolul să ne arate ceva şi să ne ajute în procesul nostru de evoluţie.
Să nu îţi urmezi calea sufletului înseamnă să pui o barieră în propria evoluţie. Toate sentimentele de nelinişte, problemele care apar, nefericirile, tristeţea sunt semnale de alarmă care te îndeamnă să îţi cauţi şi îndeplineşti misiunile, să îţi urmezi calea.
Spun că nu este uşor să mergem pe această cale uneori pentru că problemele cotidiene nu ne permit. Uneori suntem atât de ocupaţi cu serviciul, cu responsabilităţile încât chiar nu mai găsim timp să ne întrebăm ce ar vrea inima noastră să facem sau să căutăm de unde provine sentimentul de insatisfacţie. Acest sentiment de „sunt pe calea sufletului” şi liniştea ce provine din acest lucru nu depind de poziţia
socială, situaţie economică ci depind de fiecare persoană în parte şi se manifestă la fiecare persoană diferit. Este nevoie de dezvoltare personală, de meditaţie, de cercetări amănunţite pentru a ne descoperi calea, pentru a o recunoaşte şi a putea să porneşti hotărât pe ea indiferent de consecinţe.
Pornim în viaţă făcând ceea ce aşteaptă ceilalţi de la noi, de la familie şi prieteni, până la societate, toţi vin cu aşteptări şi
proiecţii pe care trebuie să le îndeplinim. Pentru unii poate să fie confortabil, ba chiar asta să le fie calea, dar de cele mai multe ori nu se întâmplă aşa. Ne alegem jobul în funcţie de ceilalţi, ne căsătorim „că trebuie”, facem copii că „este timpul” şi apoi vedem că sentimentul de insatisfacţie persistă şi nu înţelegem de ce, de unde provine dacă am făcut totul „ca la carte” şi am bifat tot ce trebuia făcut?
Insatisfacţia vine de fapt că nu ne urmăm calea sufletului.
Uneori simplu fapt de a ne hrăni o pasiune, de a călători într-un anumit loc, de a petrece timp cu animalele pot să reprezinte ceea ce sufletul are nevoie. Alteori s-au întâmplat schimbari majore, oameni care au divorţat, s-au mutat în locuri total diferite, şi-au dat demisia şi au schimbat domeniul complet, tocmai pentru că ceea ce se petrecea până în momentul respectiv nu era în concordanţă cu drumul pe care îl aveau ei de urmat.
Fiecare poveste este diferită şi este datoria fiecăruia să îşi caute calea şi să o urmeze. Pot fi paşi foarte mici sau schimbarea întregii vieţi, dar îndeplinirea misiunii vieţii noastre şi liniştea noastră depind de acest lucru.
Sufletul este Calea către Divinitate. Atunci când ne conectăm cu sufletul nostru practic ne conectăm la puterea divină din noi şi de aici ne vin toate răspunsurile, toate rezolvările. În acest proces de conectare va interveni mereu mentalul care va încerca să blocheze acest proces. Cheia este să poţi linişti mintea ca să îţi permită acest acces; sa apartina inimii; sa fie in concordanta cu ceea ce simtim. De asemenea, sufletul îţi va transmite mereu mesaje iar tu trebuie să te atrenezi să le poţi vedea, să le înţelegi şi poţi să le aplici în viaţa ta.

Dacă simţi că ai nevoie de ghidare şi suport în acest proces, dacă doreşti să afli cauzele (emotionale) in urma cărora ti-ai creat programele, tiparele, credintele sau convingerile care iti afectează realitatea si vrei să-ţi urmezi calea sufletului, îţi pot fi alături în acest demers.
Te aştept cu drag la şedintele de bioenergie şi theta healing (vindecare în undele theta si delta prin stare de transa) pentru a lucra împreună să poţi ajunge la esenta ta; la varianta ta reală şi să obţii echilibrul pe toate planurile: mental, emoţional, fizic şi spiritual.

Nicoleta Trasca
Bioenergoterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
MDA Terapii
www.mdaterapii.ro

Cuvinte cheie