Cum să ai întotdeauna lucrurile în siguranță

Dacă vrei să îți lucrurile de valoarea la distanță față de persoanele răuvoitoare, ar trebui să acorzi o atenție deosebită siguranței locuinței tale. Siguranța ar trebui să fie de altfel pe primul loc, întotdeauna. Așa că, în cele ce urmează îți vom spune cum să îți transformi locuința într-un spațiu neprietenos pentru hoți.

Camerele de supraveghere, pe primul loc

Dacă trăiești într-un cartier ce nu are o reputație tocmai bună, ai două opțiuni la dispoziție: fie te muți de acolo cât mai repede, fie îți iei toate măsurile necesare pentru a te asigura că nimeni nu va intra în perimetrul casei tale neinvitat. Un sistem de supraveghere video este necesar mai ales în astfel de situații. O cameră video amplasată la intrarea în casă este extrem de descurajantă pentru orice hoț. Tocmai din acest motiv, persoanele care nu vor să investească într-un sistem de supraveghere video performant optează pentru o cameră video falsă și pentru o yala cât mai complexă, mai greu de spart. Dacă vrei totuși să ai liniște în concedii, ar fi bine să montezi niște camere de supraveghere care îți oferă acces la imagini și de la depărtare.

Seiful, un ”must-have” în orice casă

Dacă ai multe obiecte de valoare sau bijuterii în casă și vrei să le știi mereu în siguranță, ar fi bine să iei în considerare achiziționarea unui seif pe care să îl amplasezi într-o cameră în care nu are acces toată lumea, cum ar fi biroul sau dormitorul. Dacă vrei ca nimeni să nu știe de existența sa, îl poți ascunde după un tablou. Da, exact ca în filme. Un seif este necesar mai ales când prin casa ta se plimbă mulți oameni, de la persoana care se ocupă de curățenia casei, la bonă sau prieteni. Oricât de multă încredere ai avea în prietenii tăi, chiar și în membri familiei, ar fi bine ca lucrurile de valoare să fie ținute cât mai departe de ochii lor.

Casa îngrijită, o condiție obligatorie

Revenind la subiectul hoți, ar trebui să știi faptul că o casă și o curte îngrijită va fi întotdeauna evitată de persoanele răuvoitoare. De cele mai multe ori, casele ce dau impresia că sunt părăsite sunt cele pândite de hoți. Așa că, asigură-te mereu că iarba este tunsă, corespondența este luată din poștă la timp, la fel și broșurile promoționale. Și dacă îți plac câinii, poate ar fi bine să îți iei și un astfel de prieten care să îți păzească non stop curtea. Nu uita nici de clasicul ”Câine rău” afișat mare pe poartă.

Un seif pentru lucrurile de valoare, o curte îngrijită și o cameră de supraveghere amplasată la intrarea în casă, vor ține la distanță toate persoanele care nu au tocmai gânduri bune. Multe persoane tratează cu superficialitate subiectul siguranței gândindu-se că nu li se poate întâmpla chiar lor ceva rău. Realitatea însă este alta, iar dacă nu te preocupi suficient de siguranța locuinței tale, s-ar putea ca hoții să profite de această oportunitate. Încheiem acest articol cu o singură întrebare: Ai făcut tot ce se putea face pentru a-ți ține la adăpost lucrurile de valoare?

*Articol publicat de Organic: Agentie SEO & Content Marketing.