Idei de rețete ușoare pentru când ai musafiri

Atunci când ai musafiri, poate fi dificil să prepari o cină pentru multe persoane. Totuși, există câteva rețete ușoare pe care le poți face chiar cu ajutorul lor. Nu trebuie să petreci singur mult timp în bucătărie, pentru ca poți opta pentru preparate pe care le puteți realiza împreună. Ți-am pregătit câteva idei de rețete ușoare pentru când ai musafiri:

Burger

Un buger vita delicios este o opțiune rapidă și ușor de realizat. Alege o carne cu suficientă grăsime, pentru că atunci când faci burger este important să nu folosești carne slabă. Carnea prea slabă va fi tare și fadă, cea mai bună opțiune fiind cea cu 18% grăsime.

Alege câteva topping-uri și lasă-ți musafirii să își exprime creativitatea. Puteți folosi roșii, salată, castraveți murați, ciuperci sote, bacon, ceapă caramelizată și multe altele. Nu uita de brânză, elementul care schimbă complet gustul unui burger. Este important să alegi niște chifle proaspete, dacă nu vrei ca burgerii să se sfărâme.

Pizza

Pizza de casă este ușor de făcut, și poate reprezenta o activitate distractivă. Nu trebuie să muncești să faci blat pizza, pentru că poți lua unul gata făcut. Poți prepara în prealabil sosul, folosind passata de roșii, sare și busuioc și poți să pregătești pe câteva farfurii topping-urile, apoi să îi lași pe musafirii tăi să își realizeze singuri pizza pe care o doresc.

Tacos

Tacos altă rețetă pe care o poți face alături de prietenii tăi. Pregătește umplutura de carne, folosind carne de vită, trasă la tigaie alături de o ceapă, cu puțin sos de roșii. După ce este gata carnea, poți pune în câteva boluri restul de umpluturi, iar prietenii tăi își pot confecționa singuri un taco.

Hot dog

Când spunem hot dog nu ne referim la crenvusti într-o pâine. Și în cazul acesta te poți folosi de creativitatea pe care o ai în bucătărie. Cel mai delicios ingredient pe care îl poți adăuga hot dogilor tăi este ceapa caramelizată. Taie câteva cepe, trage-le la tigaie, iar atunci când s-au rumenit, adaugă puțin oțet balsamic și zahăr.

După ce ai fiert crenvuștii, așează-i în chiflă, adaugă maioneză și ceapa caramelizată și pune cheddar peste tot amestecul. Când sunt asamblați, bagă-i în cuptor timp de 7 minute.

Paste cu creveți

Pastele cu creveți sunt una dintre cele mai rapide rețete pe care le poți prepara pentru prietenii tăi. Trebuie doar să tragi la tigaie creveții timp de câteva minute și să adaugi o conservă de roșii tocate. Dacă vrei să folosești usturoi, adaugă-l după ce ai pus sosul de roșii, pentru că altfel usturoiul se va arde și va deveni amar. După ce sosul de roșii se îngroașă puțin, poți să adaugi busuioc și pătrunjel. Servește pastele fără parmezan, pentru că o regulă generală spune că pastele cu pește nu se potrivesc niciodată cu brânză.