Cum sa faci apa stralucitoare in intuneric

Aducerea strălucirii apei transformă atmosfera unei camere întunecate, lăsând lumină misterioasă și neonică, fără costurile energiei electrice sau neonului adevărat. Cu doar cateva ingrediente simple, unele dintre ele putând avea deja, puteți face să strălucească apa într-o chestiune de minute.

Aflați aceste rețete ușoare astăzi pentru a adăuga o notă specială la petrecerea de Revelion sau la o petrecere de dans plină de viață.

Metoda 1 Utilizarea apei tonice

1 Se toarnă apa tonică într-un recipient clar. Credeți sau nu, apa tonică pură strălucește sub lumina neagră – destul de intensă, chiar. Pentru a obține acest efect, începeți prin a pune puțină apă tonică într-un recipient în care îl puteți vedea. Poate fi pură sau diluată în apă – cu toate acestea, cu cât ați introdus mai multă apă, cu atât luminozitatea este mai slabă. Apa tonică este disponibilă în majoritatea depozitelor și supermarketurilor și nu este foarte costisitoare. Asigurați-vă că ați cumpărat apă tonică și nu apă gazoasă. Ambalajul trebuie să conțină cuvintele „chinină” sau ceva similar.

2 Aprindeți o lumină neagră asupra apei tonice. Tot ce trebuie să faceți pentru a face să strălucească este să-l lumineze cu lumina neagră. Asigurați-vă că lăsați luminile din cameră înainte de a face acest lucru, altfel va fi mai greu să vedeți efectul stralucitor. Lumini negre sunt disponibile la petreceri sau magazine de cadouri online. Prețul lor variază în funcție de mărimea și luminozitatea – cele mai de bază costă mai puțin de cincizeci de reali.

3 Nu vă faceți griji cu privire la consumul de apă tonică. A face sa straluceasca cu lumina negru lasa sa arate foarte ciudat, dar nu face toxice, radioactive sau dăunătoare pentru consum în orice mod. Cu toate acestea, apa tonica este foarte bogata in calorii si zahar, asa ca bucurati-va moderat. Apa tonica straluceste din aceasta cauza din cauza chimicalelor numite „fosfor” in lichid. Atunci când lumina ultraviolet a luminii negre (care este invizibil pentru ochiul uman) ajunge la meciurile, acestea sunt convertite într-o formă vizibilă pentru oameni, care produc efectul de orbire.

Metoda 2 Utilizarea marcajului

1 Cumpărați și încercați marjele pentru a vedea dacă scânteiește. Nu toată lumea are calitatea să strălucească în întuneric produs sub lumina neagră, apoi face un risc cu ei pe o foaie albă și aprinde lumina neagră pentru a vedea dacă strălucire. Puteți utiliza orice culoare, dar galbenul este cel mai probabil să strălucească consistent în întuneric. Orice marcă de lucrări de marcare cu stilou, dar puteți, de asemenea, să experimentați stilouri cu neon, altele decât marcajele. Este mai ușor să vezi strălucirea într-o cameră complet întunecată, fără nici o urmă de lumină.

2 Umpleți un recipient limpede cu apă. Apa tonică nu este singura substanță care conține fosforuri producătoare de lumină – textele vechi bune de marcă funcționează, de asemenea, într-un mod similar. Ca și înainte, începeți prin umplerea unui recipient clar, cum ar fi un borcan de sticlă, cu apă. Rețineți că această metodă va compromite marcarea, ceea ce înseamnă că nu va mai funcționa după ce ați terminat.

3 Scoateți tubul de cerneală din stiloul injector (pen). Dacă pur și simplu aruncați marcajul în interiorul vasului cu apă, acesta nu va elibera vopseaua suficient de repede prin vârful de pâslă. În schimb, ar trebui să scoateți întregul tub de cerneală din stiloul injector (pen). Pentru a face acest lucru: Scoateți capacul stiloului. Utilizați clești (sau mâini dacă nu vă deranjează murdăria) pentru a trage pâsla prin vârf. Utilizați clește pentru a rupe partea din spate a stiloului injector (pen-ului). Scoateți cu grijă tubul de vopsea, fiind atenți să nu scurgeri sau să înmuiați hainele.

4 Puneți vârful de pâslă și tubul de cerneală în vas. Puneți urme de vopsea în apă, pe care le puteți scoate din marcaj. Vopseaua trebuie să se răspândească prin apă, schimbând culoarea. Dacă este necesar, tăiați sau rupeți tubul de cerneală pentru a scoate cerneala. Se amestecă bine apa pentru a uniformiza culoarea. Puteți lăsa tubul de cerneală și ați simțit în apă atunci când terminați amestecarea sau puteți să le scoateți – voi sunteți cei care știți.

 

5 Întoarceți luminile negre pe apă. La fel ca în metoda de apă tonică, camera întunecată și lumina neagră vor face ca cerneala din marcaj să arate luminos. De asemenea, puteți atașa o lanternă din partea inferioară a recipientului pentru a obține o lumină colorată (cu toate acestea, efectul „neon” obținut cu lumina neagră va fi pierdut). Spre deosebire de apa tonică, apa strălucitoare a acestei metode nu este sigur de băut.

 

Metoda 3 Utilizarea cernelii fluorescente

1 Găsiți vopsea fluorescentă la un magazin de ambarcațiuni. Ar trebui să fie temperat sau solubil în apă, astfel încât să se amestece bine. Puteți cumpăra chiar și o vopsea de artizanat care strălucește în întuneric pentru a da mai multă strălucire. Similar cu marcarea, orice culoare a vopselei neonului funcționează, dar galbenele de citrice și verdele galben funcționează cel mai bine.

2 Turnați cerneala într-o ceașcă de apă. Pentru a mări luminozitatea emisă, utilizați cât mai multă vopsea posibil. Câteva lingurițe pot fi folosite pentru o singură cană de apă.

3 Se amestecă bine cerneala. Utilizați o jojă sau un vas similar – nu folosiți o lingură de bucătărie. Asigurați-vă că cerneala este complet dizolvată în paharul de apă înainte de a continua. Apa caldă sau caldă ajută la dizolvarea mai rapidă a vopselei. Dacă lăsați apa prea mult timp, vopseaua se va separa. Pregătiți această apă strălucitoare pentru a fi utilizată imediat după amestecare.

4 Testați apa. Opriți toate luminile din cameră și porniți lumina neagră. Atenție atunci când se ocupă de acest tip de apă care straluceste – deoarece conține vopsea, poate pata țesăturile. Acest amestec nu este sigur de băut.

Metoda 4 Folosind bețe de lumină

1 Umpleți un recipient cu apă și colectați materialul. În această metodă, veți folosi apă, bastoane de lumină și diverse alte ingrediente comune pentru a face o apă care „nu” are nevoie de lumină neagră pentru a străluci. Ca și în metodele de mai sus, începeți prin umplerea unui recipient clar, cum ar fi o sticlă sau un borcan, cu apă. De asemenea, veți avea nevoie de alte materiale înainte de a începe: unul sau mai multe bastoane de lumină, foarfece, mașină de spălat vase, Peroxidul de hidrogen, mănuși impermeabile.

2 Spargeți bastoanele luminoase. Pentru fiecare, găsiți borcanul de sticlă în interior și îndoiți becul până când simțiți o fisură. Tubul ar trebui să înceapă să lumineze imediat – este mai ușor să vedeți acest lucru cu luminile oprite. Repetați cu fiecare bastă de lumină. Cu cât mai multe bețe folosiți, cu atât va fi mai luminată apa. Tocurile ușoare sunt disponibile în magazinele de petreceri și în multe magazine, în special în sezonul de Halloween. Sunt de obicei ieftine, iar un pachet de 100 de unități costă mai puțin de treizeci de reali. Încercați să cumpărați cele mai mari bastoane disponibile, astfel încât apa să aibă cea mai mare luminescență posibilă.

3 Se toarnă conținutul strălucitor în apă. Purtați mănuși. Cu foarfecele, tăiați cu atenție vârful fiecărui băț și turnați lichidul strălucitor în apă. Se amestecă. Aveți grijă – rețineți că fiecare bastă de lumină conține sticlă spartă. 4 Adăugați peroxid de hidrogen și detergent (opțional). Apa ar trebui acum să strălucească, dar cu câteva ingrediente mai puteți face să arate chiar mai bine. Se măsoară unele capace de peroxid de hidrogen și se toarnă în amestec, apoi țâșni detergent comun jumătate de linguriță de ceai (Limpol, ype etc.). Cele două substanțe chimice sunt prezente în oxalatul stick-lumină difenil (într-un tub de plastic) și peroxid de hidrogen (sticla de sticlă internă) .Atunci răsuciți tubul, se sparge flacon din sticlă și cele două substanțe chimice sunt amestecate, obținându-se lumină.

Plasarea mai multor peroxizi de hidrogen este aceeași cu punerea mai multor substanțe chimice în flaconul de sticlă, ceea ce face ca reacția să fie mai luminată. Detergentul conține substanțe chimice care reduc tensiunea superficială a apei, facilitând amestecul dintre peroxidul de hidrogen și difenil oxalatul. 5 Se agită și bucurați-vă! Când ați terminat, închideți vasul și agitați (sau doar amestecați) pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt amestecate. Odată ce este gata, apa va străluci cu sau fără lumina neagră, deși va spori efectul. Acest amestec nu este sigur de băut. sfaturi Apa care straluceste este minunata la petreceri de noapte. Puneți-o în vase, vase, cupe sau orice alt recipient translucid și le întindeți în jurul casei sau curții pentru a vă bucura de aspectul oaspeților. De asemenea, puteți folosi apa care strălucește în cada. Pregătiți băile amestecând apă tonică sau vopsea fluorescentă netoxică în apa caldă a cada. Porniți lumina neagră și opriți lumina de la baie pentru o experiență strălucitoare în întuneric. Acest lucru este grozav pentru copii – cu toate acestea, dacă utilizați vopsea fluorescentă, supravegheați-le astfel încât să nu bea apa. Puteți experimenta un război de baloane de apă care strălucește în întuneric. Umpleți baloanele cu apă care strălucește și lăsați-le să zboare! Încearcă să folosești metoda de băț strălucitor și alergi în curte pe timp de noapte împreună cu prietenii tăi pentru a-ți îmbogăți jocul clasic. Aveți grijă ca apa strălucitoare să nu cadă în gură sau în ochi.

 

Cuvinte cheie