Cum scapi de tuse folosind uleiul de turmeric?

Daca ai probleme cu gatul, in special in perioada iernii, poti apela la uleiul de turmeric.

Efectele extrem de bune asupra gatului se datoreaza proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante. Te va ajuta sa scapi de gatul inflamat si calmeaza durerile.

Cum sa scapi de tuse cu ajutorul uleiului de turmeric:

1. Ulei de turmeric si miere

Poti gasi uleiul de turmeric in farmacii sau magazine de tip plafar. Intr-o lingura adauga cateva picaturi de ulei de turmeric si cateva de miere. Amestecul acesta va alina durerile gatului. Trebuie luat de 2-3 ori pe zi pentru a observa o diferenta.

2. Inhalare cu uleiul de turmeric

Pentru a ameliora caile respiratorii si a calma inflamatia de la nivelul gatului poti sa faci si inhalari cu ulei de turmeric. Fierbe o oala de apa si adauga cateva picaturi de ulei de turmeric. Dupa ce a dat in foc, opreste aragazul si apleaca-te peste oala pentru a inhala aburii.

3. Ulei de turmeric si lapte cald

O alta varianta pe care o ai la dispozitie este sa adaugi cateva picaturi de ulei de turmeric in lapte, seara, inainte de culcare. Acest amestec iti va calma gatul si te va ajuta sa dormi mai repede. A doua zi te vei simti mult mai bine.

4. Gargara cu sare si uleiul de turmeric

Chiar si o gargara cu apa calda, sare si ulei de turmeric va avea efecte minunate asupra gatului tau. Incalzeste apa, adauga sare si cateva picaturi de turmeric si apoi fa gargara. Repeta de mai multe ori procedura.

Cuvinte cheie