Semintele de cuisoare benefice organismului

Cuişoarele sunt mirodenii cunoscute de toata lumea, dar nu si beneficiile pe care le au semintele de cuisoare asupra organismului!

Ele sunt de fapt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare, Eugenia caryophyllus. Din mugurii uscati ai arborelui de cuisoare se obtin semintele de cuisoare, care pot fi utilizate atat in bucatarie, cat si in ceaiuri sau sub diverse alte forme pentru a-ti imbunatati sanatatea.

Iata 5 beneficii importante pe care semintele de cuisoare le aduc organismului:

1. Au proprietati antioxidante

In compozitia cuisoarelor exista flavonoide, adica antioxidanti puternici care lupta contra radicalilor liberi si elimina toxinele din organism. Daca le consumati des va puteti bucura si de reducerea inflamatiilor din corp.

2. Combat infectiile

Ca sa scapati de infectiile bacteriene si fungice din organism puteti folosi ulei esential din seminte de cuisoare. Aceste seminte au mai fost folosite si pentru a trata durerile de dinti.

3. Calmeaza durerile

Puteti folosi uleiul de cuisoare si pentru a calma durerile, in special pe cele dentare. Totusi, daca il folositi constant, s-ar putea sa detensioneze si durerile musculare si articulare.

4. Regleaza glicemia

Un alt beneficiu pe care il poate aduce extractul de cuisoare este faptul ca regleaza nivelul de zahar din sange si este esential pentru persoanele identificate cu diabet de tip 2.

5. Trateaza afectiunile respiratorii

Semintele de cuisoare pot fi utile in tratarea afectiunilor respiratorii, avand proprietati expectorante si antitusive. Acestea pot ajuta la ameliorarea tusei si a congestiei nazale.

Cuvinte cheie