Cum se calculeaza apa de care ai nevoie zilnic Hidratare corecta cu Aqua Carpatica

Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezinta intre o jumatate si patrun cincimi din greutatea corporala. Un om poate trai trei saptamani fara sa manance, dar numai cateva zile fara apa.

Apa este cel mai important nutrient. Ea reprezinta intre o jumatate si patru cincimi din greutatea corporala. Un om poate trai trei saptamani fara sa manance, dar numai cateva zile fara apa. Apa are un rol important in reglarea temperaturii, in eliminare deseurilor din organism ca sa nu mai vorbim ca reprezinta solventul de baza pentru digestie. Hidratarea corespunzatoare este importanta atat vara, cat si iarna.

Daca vrei sa calculezi ce cantitate de apa este recomandat sa bea copilul tau, Aqua Carpatica iti pune la dispozitie formula de calcul. Intra pe https://hidratarecorecta.ro/#/, introdu datele solicitate si vei primi raspunsul automat.

Intre 6 si 8 pahare de apa pe zi – de 250 de mililitri – este considerat de specialisti un aport normal. Insa, pentru a afla cantitatea exacta se imparte greutatea corporala – in kilograme – la 32. De exemplu: o persoana de 84 de kilograme are nevoie de 2,6 litri de apa zilnic, in timp ce una de 66 de kilograme de doar 2 litri. Necesarul poate creste si in functie de nivelul de activitate zilnica depus si se poate suplimenta din alimente de tipul supelor si al ciorbelor sau bauturi.

Cuvinte cheie