Asemeni apei care ocoleste obstacolele, identitatea noastra incearca sa se adapteze anumitor circumstante vechi, in loc sa le combata.
Obiceiurile vechi aduc numeroase beneficii, dar reversul medaliei este ca ne pot bloca in tipare de gandire si de actiune, chiar si atunci cand totul se schimba in jurul nostru.
Totul este trecator. Viata este o continua provocare, asa incat trebuie sa te analizezi periodic, pentru a verifica daca obiceiurile si convingerile iti mai sunt favorabile.
La baza obiceiurilor stau dorinte profund inradacinate, care au o origine ancestrala (dorinta de apreciere, de recunoastere, de supravietuire, de reproducere etc). De-a lungul istoriei ele doar si-au modificat forma.
Acum cautam atentie pe Instagram, apreciere pe Facebook, certitudine pe Google, dar dorinta a ramas aceesi. „Toate-s vechi și nouă toate” – vorba lui Eminescu.
Recunostinta Maestre, pentru subtilitatea si profunzimea cunoasterii accesate si pentru frumusetea cuvintelor asternute pe hartie pentru generatiile viitoare!
Lipsa constientizarii de sine este otrava; reflectia si evaluarea sunt antidotul.
Un comportament devine atragator daca ne ajuta sa ne integram. Absorbim calitatile si obiceiurile persoanelor cu care interactionam. Imitam persoanele apropiate (familie.prieteni), pe cele din grupul majoritar, dar mai ales persoanele influente.
Fa-ti prieteni cu obiceiuri pe care ti-ai dori sa le ai si tu. Veti evolua impreuna!
Glossa – M. Eminescu
„Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi și nouă toate;
Ce e rău și ce e bine
Tu te-ntreabă și socoate;
Nu spera și nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.
…………. Si invers!
Tu rămâi la toate rece,
De te-ndeamnă, de te cheamă;
Ce e val, ca valul trece,
Nu spera și nu ai teamă;
Te întreabă și socoate
Ce e rău și ce e bine;
Toate-s vechi și nouă toate:
Vreme trece, vreme vine.”