Cum va arăta viața ta dacă ar fi cea mai frumoasă vară?

Închide-ți ochii! Gândește-te la cea mai frumoasă vară pe care ai trăit-o. Recreează imaginea acelei veri în cât mai multe detalii: unde te aflai, ce persoane îți erau alături, ce făceai tu, ce se întâmpla în jurul tău? Poate există un miros, un sunet, o senzație pe care o asociezi cu acea vară? Ce emoții te inundă când retrăiești cea mai frumoasă vară?

Nu cred că există o formulă secretă pentru a-ți trăi viața ca și cum ar fi o vară nesfârșită, așa cum nu cred nici în soluții minune cu rezultate imediate. Lungimea drumului către sine este o variabilă care aparține întotdeauna persoanei care pornește în acest demers. Ușurința sau dificultatea este, din nou, o apreciere subiectivă.

Cu siguranță că nu este un lucru ușor să lucrezi cu frici, credințe limitative și rezistențe, dar dacă ai un partener de drum potrivit, alături de care să descoperi noi perspective și resurse, poți ajunge să apreciezi toate provocările ce-ți apar în cale.

Best Summer Ever_Marieta Matache

Astfel s-a născut conceptul de Best Summer Ever sau a trăi fiecare anotimp, fiecare zi, fiecare clipă ca o vară nesfârșită. Fără a lăsa frica să te imobilizeze, fără să te blochezi în dialoguri interioare critice și în scenarii închipuite pe care mintea ta le proiectează la nesfârșit. Fără să-ți definești starea și echilibrul interior după lumea din jurul tău. Sună aproape utopic, nu? Să poți să te bucuri de fiecare moment.

Asta sigur nu este în acord cu o societate în care e bine să faci mereu mai mult, indiferent cum. În care cu cât ești mai ocupat, cu atât ai mai mult succes, chiar dacă nu ai niciodată timp pentru prieteni, pentru familie, pentru tine.

Realitatea este că, pe drumul autocunoașterii cunoști oameni noi, diferiți de cei pe care îi cunoșteai până acum și e posibil să pierzi totodată o parte dintre oamenii pe care i-ai avut alături. Dar cel mai frumos este atunci când schimbarea ta începe să se oglindească și în lumea din jurul tău.

Un lucru este sigur: felul în care tu vezi lumea și felul în care te raportezi la ea este despre tine. Și orice schimbare ți-ai dori să vezi în exterior trebuie să pornească de la interior, cu tine.

Cuvinte cheie