Îngrijirea părului. De la rădăcină până la vârfuri

Sănătatea părului depinde de sănătatea scalpului și invers. Orice afecțiune a scalpului va afecta și firul de păr, deoarece originea firelor de păr (foliculul pilos, celulele germinative, locul de sinteză a părului) este la nivelul scalpului.

Aspectul şi sănătatea părului depind, în cea mai mare măsură, de stratul de celule care alcătuiesc zona germinativă. La rădăcina firului se află sebumul secretat de glandele sebacee, cu rolul de a proteja firul de păr şi pielea capului. Scalpul este, așadar, o extensie a pielii noastre, dar rareori îi acordăm aceeași atenție ca restului corpului.

De remarcat că pielea scalpului are și ea elasticitate, care se diminuează însă, odată cu vârsta. La fel se întâmplă și în cazul producției de colagen. Îngrijirea scalpului ar trebui să țină cont de două abordări distincte:

  • scalp sănătos = păr sănătos
  • scalp îngrijit = o calitate mai bună a tenului

În ultima vreme, interesul pentru îngrijirea scalpului a crescut vizibil, astfel că a devenit chiar o necesitate să avem o rutină de sine stătătoare. Rezultatul este dat de ritualurile multiple de îngrijire a părului, deoarece rutinele în mai mulți pași nu sunt limitate la ten.

Abordarea îngrijirii scalpului ca fiind extensia tenului presupune o rutină care nu se limitează la aplicarea produselor pe pielea feței. Drept urmare, îngrjirea care cuprinde doar sampon și balsam este acum completată de diverse produse care au drept scop îmbunătățirea calității pielii scalpului.

Acum, industria de beauty beneficiază de inovații și aduce o gamă vastă de produse pentru scalp: seruri, exfolianți, uleiuri naturale, măști care, împreună, fac posibilă o rutină în mai mulți pași pentru îngrijirea scalpului.

Aceleași principii de îngrijire a pielii se aplică acum și în cazul scalpului, iar ingredientele revoluționare, cum ar fi acidul hialuronic cationic descoperit de Dr. Barbara Sturm, duc produsele de îngrijire a scalpului la un alt nivel.

Hair Scalp, Dr. Barbara Sturm

Acest ingredient avangardist se regăsește în toată gama de îngrijire a părului, de la Dr. Barbara Sturm: Super Anti-Aging Collection, Anti-Hair Fall Collection și Balancing Collection.

Acidul hialuronic cationic stimulează hidratarea și este menținut pe firul de păr până la următoarea utilizare. Așadar, vârfurile despicate, căderea părului și deteriorarea chimică a acestuia vor deveni istorie.

Potrivit specialiștilor, consumatorul modern este mult mai conștient de ingredientele pe care le utilizează, astfel că este dispus să efectueze cercetări detaliate despre ceea ce aplică la nivelul scalpului.

SAVIN’SKIN îți prezintă produsele de îngrijire ale scalpului si părului de la Dr. Barbara Sturm care au revoluționat industria:

Șamponul-minune SUPER ANTI-AGING care împiedică îmbătrânirea prematură a părului. Cu o formulă 100% clean și vegană, acest șampon combină mai multe extracte de plante bogate în antioxidanți (Senna Alata, Portulaca Oleracea, Uniola Paniculata și Centaurea) cu Pro-Vitamina B5 și acidul hialuronic cationic.

Acest cocktail repară părul deteriorat, degradat și lipsit de vitalitate. Părul câștigă în același timp mai mult luciu și volum, iar îmbătrânirea prematură a firului este evitată.

REPAIR HAIR MASK, o formulă dedicată întreținerii complete a părului uscat sau deteriorat, s-a dovedit un adevărat scut împotriva agresiunii termice și chimice. Compoziția sa bogată în substanțe nutritive conține inovatorul acid hialuronic cationic, dar și unt de shea organic, care conferă părului finețe și strălucire de lungă durată, hidratându-l, în același timp, instantaneu. Atenție: se aplică doar pe lungimea firului de păr, nu și pe scalp.

Serul de top ANTI-AGING SCALP SERUM de la Dr. Barbara Sturm, un concentrat activ de îngrijire, care conține ingrediente eficiente anti-aging. Repară și conferă volum părului deteriorat, iar hidratarea de bază este asigurată de acidul hialuronic cationic, care se menține pe firul de păr chiar și după spălare.

Pentru a menține sănătatea foliculilor și a diminua căderea părului, SAVIN’SKIN recomandă utilizarea regulată a serului ANTI-HAIR FALL SCALP SERUM în combinație cu ANTI-HAIR FALL SHAMPOO de la Dr.  Barbara Sturm.

Foliculul de păr este astfel hrănit și întărit cu ajutorul extractelor de camelie și larice, iar provitamina B5 netezește stratul exterior al părului și reduce apariția vârfurilor despicate. Rezultatul final este un păr vizibil hrănit, mătăsos, strălucitor și sănătos.

SAVIN’SKIN, o echipă de cunoscători fini ai industriei beauty din întreaga lume, testează constant cele mai noi branduri și produse și „decodează” toate ingredientele, pentru a-ți oferi soluțiile perfecte la problemele tale.

Cuvinte cheie