Descoperă 5 beneficii nebănuite ale îngrijirii unei grădini!

Printre activitățile terapeutice cu cele mai bune rezultate se numără, fără îndoială, grădinăritul. Plantarea și îngrijirea fructelor, a legumelor și a florilor au avantaje similare cu tratamentele împotriva hipertensiunii arteriale sau a stresului. De asemenea, reprezintă modalități plăcute de petrecere a timpului liberă într-o perioadă în care este recomandat să păstrezi distanța față de ceilalți.

 

În continuare, vei descoperi cum poți profita de pe urma acestei ocupații tot mai populare în ziua de astăzi.

 

Află care sunt beneficiile de care te bucuri atunci când îngrijești o grădină!

 

 

  • Reduce stresul

 

 

Deși la prima vedere pare încă o sarcină de îndeplinit în gospodărie, întreținerea unui spațiu verde te ajută să scapi de stresul zilnic. O astfel de îndeletnicire reduce nivelul anxietății, deoarece îți oferă un obiectiv asupra căruia să te concentrezi, iar rezultatele pe care le obții îți vor oferi satisfacție și împlinire. De asemenea, culoarea verde te relaxează. Așadar, nu ezita să petreci timp îngrijindu-ți propria grădină.

 

Pentru a începe un astfel de proiect, achiziționează-ți uneltele necesare de la un magazin de specialitate, precum Magnet Center și alege sortimentele pe care vrei să le cultivi. Dacă nu deții o curte, poți crea un mic colț de natură chiar în balcon.

 

 

  • Scade tensiunea arterială

 

 

Ca orice altă activitate fizică, grădinăritul îți influențează organismul în mod pozitiv. Mai multe studii au dovedit faptul că mișcarea reduce tensiunea arterială, dacă o practici în mod regulat. În plus, este adecvat pentru persoanele în vârstă, deoarece poate fi executat în ritmul propriu fiecărei persoane în parte.

 

Așadar, pe lângă includerea acestei activități în propria rutină, o poți recomanda și celor dragi: părinților și bunicilor. Este și o bună modalitate de a crea o conexiune cu ei. Astfel, aveți șansa de a vă împărtăși cunoștințele și experiențele și puteți învăța unii din greșelile altora.

 

 

  • Îmbunătățește calitatea alimentației

 

 

Dacă dorești, te poți orienta spre cultivarea verdețurilor și a legumelor, pe care să le folosești apoi în bucătărie. Roșiile, ardeii, fasolea, mărarul, pătrunjelul sau busuiocul sunt câteva exemple ce pot fi crescute ușor chiar și pe terasă sau pe balcon. În scurt timp, vei observa diferența dintre cele plantate de tine și cele cumpărate de la supermarket.

 

Pe lângă un gust mai intens, acestea vor fi și mai bogate în nutrienți. De asemenea, ai garanția că nu au fost stropite sau hrănite cu substanțe toxice, precum îngrășămintele sau insecticidele.

 

 

  • Crește puterea fizică

 

 

Lucrul cu mâinile și uneltele are avantajul de a-ți spori capacitatea fizică și îndemânarea. Săpatul, plantatul și smulsul îți întăresc brațele și te mențin în formă pentru mai mult timp. Iar partea bună este că nu te vei plictisi, așa cum pățești în cadrul activităților fizice repetitive, precum cele de la sala de forță.

 

 

  • Te face mai fericit

 

 

Pe lângă reducerea stresului și a anxietății, grădinăritul te ajută să devii mai fericit prin mijloace neobișnuite. Unele studii au arătat că, prin contactul cu bacteria M. Vaccae, ce se găsește în sol, crește nivelul serotoninei.

 

În concluzie, ai nenumărate motive să apelezi la grădinărit pentru a-ți îmbunătăți atât starea de spirit, cât și condiția fizică!

 

Sursa foto: shutterstock.com