Ești din București? Află de ce este important să depistezi afecțiunile oculare din timp

 

Un examen oftalmologic reprezintă mult mai mult decât pare. S-ar putea să fii mulțumit(ă) să lași oftalmologul să aibe control, dar merită să știi ce caută cu adevărat atunci când mergi la un control.

 

Un accent critic pentru examenul oftalmologic ideal este garantarea sănătății ochilor tăi și, acolo unde este cazul, o monitorizare atentă a bolii. 

 

Află în continuare de ce este indicat să depistezi afecțiunile oculare din timp

Multe persoane caută pur și simplu o soluție rapidă la o problemă actuală de vedere și asta este de înțeles. Dar cu cât oftalmologul acordă mai multă atenție pentru screening-ul și prevenirea bolilor oculare, cu atât beneficiile vizitei la clinica de îngrijire a ochilor pot deveni mai bune pe termen lung.

 

Detectarea precoce a bolilor oculare este cheia pentru tratarea acestora. Pentru bolile oculare mai frecvente, deteriorarea țesuturilor din ochi nu poate fi anulată, ceea ce duce la degradarea permanentă sau pierderea vederii. 

 

De aceea este important să beneficizei de o investigare profesionistă și instruită a semnelor de avertizare timpurie. Și dacă medicul oftalmolog poate atenua sau evita bolile oculare pentru tine cu cele mai bune practici disponibile, cu atât este mai bine.

 

Pentru fiecare dintre bolile oculare notabile care prezintă un risc pentru majoritatea persoanelor, există semne de avertizare pe care medicul tău le poate căuta pentru a îmbunătăți rezultatele posibile.

 

De exemplu, diabetul poate afecta organismul în mai multe moduri, dar atacă ochii prin intermediul venelor din retină. De aceea, este important să știi că există câteva afecțiuni care afectează în special ochii și care se pot dezvolta fără a interveni din timp.

 

O altă problemă poate fi degenerescența maculară legată de vârstă, care este o degradare a vederii cu două subtipuri. Pentru a depista timpuriu această problemă, optometriștii se bazează pe imagistica retiniană pentru a diagnostica ce efectele sunt încă microscopice.

 

Poți afla costuri pentru o consultație oftalmologică adulți de la clinica infosan.ro, realizând o programare online.

 

De asemenea, glaucomul reprezintă un alt motiv pentru pierderea vederii, deoarece nervul optic suferă leziuni treptate, de obicei din cauza presiunii ridicate din ochi. 

 

Totodată, cataractele sunt pete tulburi care se formează în lentila oculară, responsabilă de focalizarea imaginilor în retină. Uneori, cataracta se poate dezvolta pe măsură ce pacienții îmbătrânesc, dar persoanele cu diabet le pot dezvolta mult mai devreme.

 

De aceea este necesară o atenție suplimentară pentru depistarea precoce a acestor boli oculare comune. La examenul fizic al ochilor, medicul oftalmolog testează nu numai corectarea vederii, ci și sănătatea și puterea ochilor. 

 

De asemenea, detectarea precoce pentru aceste condiții comune trebuie să apară la intervale de timp regulate. La fel cum sunt recomandate controale anuale de medicină generală pentru a detecta bolile corporale în stadiu incipient, este recomandată și examinarea ochilor. 

 

În concluzie, este necesar să urmezi un control oftalmologic anual pentru a putea depista posibile probleme oftalmologice din timp.

 

Susa Foto: Pexels.com