Idei de ținute pentru cununie civilă

Idei de ținute pentru cununie civilă
Girls in a studio. Party theme. Ladies in a elegant dress

Sezonul nunților este pe sfârșite, însă nu înseamnă că nu vor mai exista ocazii speciale, unde va trebui să abordezi ținute mai deosebite. Cununia civilă este cel mai bun exemplu. Chiar dacă nu este un eveniment la fel de grandios ca nunta, abordarea unei ținute potrivite poate fi la fel de problematică.

Ai rămas în pană de idei, dar vrei să atragi toate privirile asupra ta? Descoperă câteva opțiuni care merită încercate!

Sfaturi pentru a obține o ținută perfectă de cununie

Nu știi ce ținută să alegi pentru cununia la care ai fost invitată? Adevărul că este destul de greu, mai ales că evenimentul nu impune dress-code-uri stricte, dar nici nu poate fi abordat cu relaxare. Nu-ți face griji – există câteva sfaturi care te vor ajuta să obții armonie vizuală și anume:

 

  • Evită albul sau culorile mult prea deschise – Evită o asemenea paletă cromatică pentru a nu concura cu ținuta miresei. Fă abstracție de la regulă numai în cazul în care e un dress code special.
  • Nu purta ținute excentrice sau care atrag prea mult atenția – Scopul este de a susține și sărbători momentul special, nu de a rivaliza cu protagoniștii evenimentului. Nu opta pentru imprimeuri stridente sau culori scoase din context.
  • Alege o rochie tip ie stilizată – Dacă nu vrei să dai greș, optează pentru o rochie tip ie – este o variantă unică, dar în același timp versatilă. Poate fi asortată cu ușurință și prezintă o estetică desăvârșită.

 

Cum să te asortezi cu partenerul?

În cazul în care mergi însoțită de partener, nu ezita să abordezi o apariție armonioasă.

 

Dacă te gândești să vă asortați ținutele, iată câteva aspecte pe care nu ar trebui să le scapi din vedere:

 

  • Păstrează coerența materialelor – Dacă, de exemplu, tu porți o rochie tip ie din bumbac, partenerul tău ar trebui să opteze pentru o camasa traditionala barbati din același material. Consistența este secretul unei ținute deosebite.
  • Alegeți un element comun – Alegeți cel puțin un element comun în ținutele voastre pentru a crea o legătură vizuală durabilă. Poate fi vorba de o culoare, un model sau chiar un detaliu specific, cum ar fi o floare purtată la rever sau o bijuterie asortată.
  • Echilibrul cromatic – Nu e neapărat nevoie să abordați aceeași nuanță. Ba din contră, poate fi interesant să optați pentru o variante contrastante. Mizează pe mixuri de alb și negru pentru că inspiră eleganță și bun gust.

Idei de ținute pentru copii

În cazul celor mici, opțiunile sunt diverse. Însă, nu înseamnă că poți aborda orice la o cununie civilă.

  • Optează pentru o ie traditionala copii, dacă îți dorești ca cel mic să strălucească. În cazul fetițelor alege modelele tip rochie, iar pentru băieți cămășile autentice brodate manual.
  • Poți merge pe o variantă mai formală, în cazul în care evenimentul e organizat într-o locație exclusivistă. Alege pentru băieți un costum asortat, iar pentru fetițe o rochie cu detalii fine.
  • Nu uita de accesorii – coliere și gentuțe pentru fete și cravată pentru băieți. Astfel, vei reuși să oferi ținutelor standard un plus de strălucire.

Ai fost invitată la o cununie civilă, dar nu știi cu ce să te îmbraci? Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de apariții inedite!

Cuvinte cheie