Unde şi cum poţi folosi cu succes microfoanele spion?

Unde şi cum poţi folosi cu succes microfoanele spion?

Conceptul de microfoane spion nu este nou, ci este folosit în străinătate de ani de zile. În România, microfoanele spion sunt din ce în ce mai apreciate atât în rândul persoanelor fizice, cât şi în rândul persoanelor juridice care doresc să îşi lămurească anumite bănuieli şi să nu fie ultimii care află că sunt înşelaţi, furaţi sau că persoanele din jur nu sunt tocmai de încredere.

Microfoanele spion sunt dispozitive mici, suficient de mici încât să fie ascunse în orice loc, chiar şi într-un pix, sau, de ce nu, într-un nasture, sunt complet legale şi pot fi folosite cu succes atât în maşini, locuinţe, sedii de firme sau în dispozitive portabile.

Locaţii care permit folosirea cu succes a microfoanelor spion

Microfoanele spion pot fi folosite în diferite locaţii, printre care:

  • acasă. Sunt suficient de multe persoane care comanda microfoanele spion pentru a le folosi la domiciliu astfel încât să îşi confirme sau să îşi infirme bănuielile pe care le au că ar fi înşelaţi sau ca în lipsa lor ar intra persoane străine în casă. De asemenea, părinţii care bănuiesc activităţi nu tocmai “curate” ale copiilor lor sau ca aceştia au un anturaj prost, pot apela la aceste microfoane pentru a se lămuri în acest sens. În altă ordine de idei, dacă tocmai au angajat o dădacă pentru copiii lor sau un îngrijitor pentru părinţii sau bunicii lor, microfoanele spion le vor dezvălui acestora adevărata faţă şi adevăratul comportament;
  • la şcoală. Microfoanele spion pot fi luate la şcoală, la facultate sau la liceu de către copiii care doresc să nu piardă timp şi să nu depună atât de mare efort cu luarea notiţelor, ci să înregistreze toată lecţia predată sau tot cursul cu ajutorul microfoanelor, asigurându-se astfel că nu ratează nimic din ceea ce se predă;
  • la sediul afacerii. Administratorii companiilor trebuie să ştie că pot folosi aceste microfoane spion în mod perfect legal în sediul firmei lor. Angajaţii nu sunt întotdeauna corecţi şi nici foarte amabili între ei sau cu clienţii, de aceea demascarea celor care nu îşi fac treaba aşa cum trebuie este necesară. Este important de avut în vedere faptul că dacă administratorii doresc să instaleze microfoane spion în sediul afacerii lor, trebuie să îşi înştiinţeze angajaţii în acest sens.

Utilitatea şi funcţiile microfoanelor spion

Folosite la început pe post de reportofoane, microfoanele spion iau locul acum dispozitivelor de spionaj şi chiar detectivilor particulari dacă sunt folosite în mod corespunzător. Aceste accesorii de spionaj sunt uşor de ascuns în diferite dispozitive fixe şi mobile, amplasate în diferite încăperi, preluând semnalul acustic şi transmiţându-l la o unitate de recepţie la alegere.

Funcţiile microfoanelor spion sunt diverse, cele mai importante fiind cele de înregistrare şi mai ales, cele de filmare. Cele care prezintă funcţia Call, care apelează practic utilizatorul pe telefon când detectează sunet în încăperea în care au fost fixate sunt nu numai moderne, ci şi cele mai populare.