Alegeri ecologice. Un viitor sustenabil și un corp sănătos, cu deodorantele Ben&Anna

În prezent, pentru a ne bucura de un corp și o minte sănătoase, viitorul trebuie să ni-l clădim pe o fundație solidă, bazată pe sustenabilitate. Astfel, trebuie să fim conștienți de impactul asupra mediului pe care îl poate avea orice decizie luată cu privire la stilul de viață, de la obiceiurile alimentare la produsele folosite în viața de zi cu zi. Din fericire, există tot mai multe alternative bazate pe principii sustenabile, indiferent de domeniu, iar aici includem și categoria produselor de îngrijire a corpului. Astăzi îți propunem o schimbare ușor de integrat în rutina zilnică, bazată pe deodorantele naturale Ben&Anna!

Povestea Ben&Anna

Creatorii acestor deodorante sunt, desigur, Ben și Anna. Fiind amândoi vegani, aceștia au decis să evadeze din jungla urbană a Berlinului și s-au mutat în mediul rural, pentru a putea adopta mai ușor un stil de viață sănătos, ecologic, care să îi aducă mai aproape de natură. Și-au dorit ca această decizie să se reflecte în cât mai multe aspecte din viața cotidiană, iar atenția și-au concentrat-o inclusiv pe produsele cosmetice. Acestea trebuiau să bifeze mai multe aspecte, cele mai importante fiind sustenabil, vegan, fără plastic.

Piața deodorantelor s-a dovedit a fi destul de nesatisfăcătoare în acest sens. Anna și-a dorit un deodorant vegan, care să nu fie testat pe animale, cu ingrediente de origine naturală și fără aluminiu sau substanțe care pot afecta sănătatea. Când nu a găsit nimic care să corespundă așteptărilor ei, a decis să îți creeze produsul mult dorit. Astfel a luat naștere ideea deodorantelor Ben&Anna!

Beneficiile deodorantelor naturale Ben&Anna pentru sănătate

Ce înseamnă un produs cosmetic natural? În prezent, termenul poate fi folosit în sens general, chiar dacă produsul nu este cu totul benefic pentru sănătate și/sau mediu. Definiția brandului respectiv pentru „natural” este importantă, iar în cazul deodorantelor Ben&Anna, aceasta este următoarea: produse create din ingrediente active de origine naturală, provenite din agricultura organică și obținute prin mijloace care respectă biodiversitatea; nu conțin substanțe chimice sau poluante (de exemplu, aluminiu, parabeni, PEG, zirconiu, ftalați), nu conțin ingrediente de origine animale, iar formula și produsul final nu au fost testate pe animale.

Poate părea o definiție stufoasă, însă este fix ceea ce avem nevoie pentru corpul nostru. Grație formulei bazate pe ingrediente active precum bicarbonat de sodiu, unt de shea și diverse combinații de uleiuri esențiale, deodorantele Ben&Anna sunt recomandate de dermatologi pentru orice tip de piele, în special pentru pielea sensibilă și hipersensibilă, întrucât riscul de iritație este extrem de redus.

Chiar dacă nu conțin ingredientele chimice des întâlnite în majoritatea deodorantelor de pe piață, nu înseamnă că deodorantele Ben&Anna nu sunt la fel de eficiente. Formula atent dezvoltată și testată asigură neutralizarea mirosului de transpirație, absorbția umezelii și echilibrarea pH-ului pielii (prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor).

Beneficiile deodorantelor naturale Ben&Anna pentru mediu

Nu putem prezenta deodorantele Ben&Anna fără a ne concentra și asupra aspectelor asociate sustenabilității. Așa cum am menționat anterior, formula se bazează strict pe ingrediente naturale și fără ingrediente de origine animală. De asemenea, acestea nu au fost absolut deloc testate pe animale în timpul procesului de dezvoltare a formulei. Iar referitor la formulă, trebuie menționat și că aceasta este certificată NATRUE și a fost premiată în cadrul PETA Vegan Beauty Award în anul 2021.

 

Cuvinte cheie