PlanetEyes, o aplicație pentru civilizație ce penalizează orice acțiune neconformă cu bunul-simț și cu legea

PlanetEyes, o aplicație pentru civilizație ce penalizează orice acțiune neconformă cu bunul-simț și cu legea

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 12 august, de la ora 18:00, îl va avea ca invitat special pe filantropul Augustin Pleșea, fondator al companiei de curierat rapid Cargus, business pe care l-a vândut acum câțiva ani americanilor de la DHL.

În cadrul emisiunii care va fi moderată de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, filantropul va vorbi despre actele sale de caritate. Printre acestea se află și o aplicație dezvoltată pentru smartphone prin care fiecare român, posesor al unui gadget cu internet, să poată penaliza orice acțiune neconformă cu bunul-simț și cu legea. Orice act antisocial: furt de lemne, transport ilegal de lemne, aruncarea gunoaielor în spațiul public, parcare pe locuri nepermise (de exemplu cele special amenajate pentru persoanele cu dizabilități etc.), distrugeri ale bunurilor publice/comune, chiar și particulare, acte de violență sau orice alt gen de incidente care contravin regulilor de conviețuire civilizată – să poată fi anunțată în timp real autorităților competente în a lua măsurile care se impun.Aplicația se numește: Planet Eyes și se descarcă de pe site-ul planeteyes.net.

Cum funcționează: cetățeanul intră pe site și își face cont, descarcă aplicația. Este valabilă atât pe IOS, cât și pe Android. Odată instalată aplicația, cetățenul poate transmite în timp real către autorități (este o listă care se deschide într-un pop-up): garda de mediu, garda forestieră, primării, poliție, jandarmerie etc., acestea fiind alese în funcție de locul de unde se face transmiterea imaginii. Dacă, de exemplu ești la Tunari și surprinzi o mașină din care se descarcă moloz pe malul apei sau pe câmp, faci fotografia sau filmul și o/îl transmiți către Primăria Tunari, Garda de Mediu Ilfov, Poliția Tunari, Jandarmeria Otopeni (cele din apropiere). Aplicația este extrem de versatilă și foarte ușor de utilizat. Important: este gratuită!

Partener principal este Alianță pentru Pădure, o asociație al cărei fondator este Laurențiu Ciornei. Alianță Pentru Pădure este asociația pe care am înființat-o în urmă cu câteva luni și este partener în acest proiect. Alianță Pentru Pădure își propune să contribuie la conștientizarea importanței pădurilor în societatea românească, a rolului pădurilor și științei, în general, pentru menținerea și îmbunătățirea resurselor esențiale precum apa, solul și biodiversitatea, pentru construirea unei societăți durabile, bazată pe o narațiune științifică, care se adresează în special mass-media, factorilor de decizie, tinerilor, spre educarea acestora.

Tot în cadrul emisiunii Business Philosophy de miercuri, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica „Alegeri potrivite„.

Iar actorul Victor Yila va prezenta pastila „Munca la negru„.

Cuvinte cheie