Invata sa te privesti cu alti ochi si nu te mai critica ca Miss Piggy Supradimensionarea exagerata de "mintea critica"

Invata sa te privesti din interior. Asculta ce ganduri si ce emotii trec constant prin mintea si prin corpul tau. Nu e usor, dar, cu putin antrenament, vei incepe sa fii mai atent la ceea ce se aude si se simte in interiorul tau. Vei fi surprins sa observi ce mare e aglomeratia si galagia din interior. Poate uneori mai mare decat in afara ta, desi asa ceva ar putea parea cam imposibil.

Daca  ai inceput deja de ceva vreme aceasta observare, felicitari! Inseamna ca te preocupa gandurile si emotiile tale.  Stii deja ca ele sunt cheia spre linistea si armonia interioara. Pacea si armonia pe care numai starea de prezenta ti-o poate aduce.

Daca adesea te critici si esti aspru cu tine, imaginea pe care ti-ai format-o despre tine nu este prea grozava. Cel putin nu in ochii tai. Daca te vezi ca pe o Miss Piggy, protagonista din papusile Muppets, desi altii spun ca esti tocmai bine asa cum esti, inseamna ca te vezi cu alti ochi. Unii mai „gri”, ca sa nu zic mai negri. Atunci e cazul sa incepi sa discerni intre gandurile benefice si mai putin benefice pe care le ai despre tine.

Nu ma refer desigur la cazurile in care forma si greutatea  corporala sunt evident …supradimensionate in mod real. Si nu doar … exagerate de „mintea critica”. In aceste cazuri e clar ca vorbim  si de excesele  alimentare si de lipsa de miscare, ca factori perturbatori. Aici incepem cu reprogramarea subconstientului pentru a schimba obiceiurile alimentare si stilul de viata nesanatos. Formam obiceiuri noi, benefice pentru intregul corp (trup, minte, suflet).

Asadar, daca vrei o schimbare pozitiva, persevereaza si devino un observator al gandurilor si emotiilor tale.  Dar unul detasat, care invata sa faca diferenta intre iluzie si realitatea prezenta, intre traume, amintiri neplacute si acceptarea cu recunostinta a ceea ce esti. Aici si acum.

Daca ai nevoie de  ghidare pentru a te vedea cu alti ochi si a merge mai departe, spre o varianta a ta mai luminoasa, poti apela la mai multe variante: terapie florala Bach, consiliere personala, psihoterapie, hipnoterapie sau mental coaching.

La care sa adaugi desigur hrana sanatoasa, miscare fizica si multa iubire.

 

 

Si, daca vrei sa afli un mic SECRET, sa stii ca si Miss Piggy are acum o imagine de sine cu mult imbunatatita!

Ileana Vladut

 

Cuvinte cheie