Minte sanatoasa intr-un corp sanatos. Interdependenta mintii si corpului pentru o greutate optima

Expresia, “Minte sanatoasa intr-un corp sanatos” nu este nici pe departe un concept nou. Se subantelege ca tot ce exista in noi este intr-o interdependenta. Cu alte cuvinte, ne place ori nu, dar credinta, sufletul, gandirea, emotiile si corpul – toate functioneaza ca un tot intreg.

Daca corpul nu functioneaza asa cum trebuie, atunci nici mintea nu este sanatoasa. Daca sufletului ii este rau, atunci si corpului se simte la fel. Orice boala, neplacere, actioneaza nu numai asupra organizmului in intregime si asupra functiilor pe care le indeplineste, ci si asupra sentimentelor noastre.

Se stie ca fiecare molecula din corpul nostru este in continua schimbare: aceasta primeste viata ori moare, iar aceasta direct ori indirect se reflecta asupra omului. Si invers: cand in gandul nostru apare o idee, corpul isi urmeaza mintea si contribuie la transformari.

Importanta sanatatii

Oamenii deseori cred ca cea mai mare bucurie in viata este bogatia. Dar oare cum e sa ai multi bani, dar sa nu ai sanatate? Ce bucurie poate fi atunci cand ai posibilitatea sa cumperi tot ce e mai gustos sau mai frumos, dar sa nu poti sa folosesti aceste lucruri? Ce sentimente ai atunci cand casa e mare, frumoasa, dar tu stai in aceeasi camera, suferind tot timpul din cauza unei boli?

In goana dupa bani si lauri, multi din noi ignora cea mai mare bogatie din viata noastra: sanatatea. Sanatatea corpului depinde de sanatatea mintii si a sufletului. In asta consta adevarata fericire.

Cum sa ai un corp sanatos?

Sufletul nostru si mintea nu pot exista in afara corpului. Este logic. De aceea trebuie sa ne convingem ca putem avea grija atat de corpul nostru, cat si de minte si suflet. Vitalitatea si nivelul de energie depind de faptul cum iti tratezi organismul, iar acesta este direct influentat de alimentele si lichidele pe care o consumi si de activitatea fizica. biceiurile alimentare nesanatoase sunt mai greu de schimbat deoarece s-au instalat deja ca automatisme. Putem apela la consiliere  si la tehnicile de hipnoterapie pentru a deprinde noi obiceiuri  de nutritie, mai sanatoase, care ne conduc catre o  greutate optima a corpului, dar si catre un stil de viata sanatos.

Mananca sanatos!

“Mancarea pe care o consumam trebuie sa fie hranitoare, bogata in vitamine si minerale” .
Este important sa consumam cereale integrale, legume, carne de pui si peste. La fel de important este sa bem apa pura, sucuri proaspat stoarse si ceaiuri din plante. Se recomanda evitarea bauturilor indulcite cu indulcitori artificiali: bauturile carbogazoase ori cele cu cofeina si alte substante de care organismul nu are nevoie.

Fa exercitii fizice in mod regulat!

Este important este ca organismul sa fie activ prin excercitii care te fac sa te simti bine. Te poti inscrie la o sala de forta sau de yoga, poti merge pe jos prin parc, sau poti frecventa cluburi de sans. Astfel, un corp antrenat te va ajuta sa trecii mai usor peste neplacerile si stresurile cu care te confrunti in viata grabita pe care o traiesti.

Cu un plus de curaj si disciplina, vei reusi sa dobandesti calitati care te vor face mai sanatos si mai fericit!

Cuvinte cheie