Noi reglementări pentru luna iulie privind antrenamentul în grupuri de 10. Importanta echipamentului sportiv

Guvernul României a stabilit noi norme pentru desfăşurarea activităţii fotbalistice din ţară, valabile de la 1 iulie.

Astfel, vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii.

Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi, se arată în normele stabilite de Guvern.

Ne putem misca si antrena la orice varsta. De ce?

 

1. De ce este atât de benefic sportul la orice vârstă?

Sportul este vital în viața omului. Acesta este singurul mod prin care poți fi cu adevărat sănătos, mai ales în combinație cu o alimentație și alte obiceiuri sănătoase. Dacă te-ai întrebat vreodată de ce este important sau la ce ajută sportul, vei afla beneficiile fizice, dar și psihice ale acestuia.

Indiferent de vârstă, activitatea fizică este necesară pentru sănătate, așa că iată care este importanța sportului la orice vârstă și ce beneficii fizice derivă de aici:

  • importanța sportului în viața copiilor: întărește mușchii și oasele, dezvoltă flexibilitatea, echilibrul și rezistența, formează postura corectă și creșterea imunității;
  • rolul sportului în viața adolescenților: modelează și menținere corpul, arde grăsimile, dezvoltă armonios aparatului locomotor, îmbunătățește circulația sangvină, menține puterea mușchilor și oaselor;
  • de ce este bun sportul pentru vârstnici: menține sau redă mobilitatea oaselor, întărește mușchii, îmbunătățește circulația sângelui și respirația, menține fermitatea pielii, elimină grăsimea.

 

2. Diferența dintre sportul cu și fără echipament

Practicarea sportului înseamnă și nevoia unui echipament, fie că este vorba de îmbrăcăminte sau alte materiale necesare.

Iată de ce echipamentul sportiv este atât de important prin comparație cu lipsa acestuia:

Îmbrăcămintea sport:

  • îmbrăcămintea sport asigură posibilitatea efectuării oricăror mișcări necesare, fiind foarte flexibile, în comparație cu alte haine care sunt fabricate din materiale rigide ce restricționează mișcarea;
  • îmbrăcămintea specială pentru sport este comodă și ușoară, permițând fluiditatea mișcărilor, lucru care nu se întâmplă cu alt tip de haine;
  • hainele sport sunt fabricate din materiale care „respiră”, mențin o temperatură optimă și absorb umezeala, pe când alte haine, cum ar fi tricourile obișnuite;
  • multe sporturi, cum ar fi tenisul, hocheiul, schiul etc., nu pot fi practicate fără o ținută specială.

Echipamentele sportive:

  • în multe sporturi, echipamente precum mingile, rachetele, paletele și așa mai departe nu pot lipsi (de exemplu: fotbal, baschet, tenis etc.);
  • în exercițiile fizice de culturism, aerobic, fitness și alte astfel de categorii, echipamente precum saltelele sau covoarele speciale sunt esențiale pentru confort, iar cele precum ganterele, mingiile de fitness sau greutățile pentru ca exercițiile să fie efectuate corect și eficient.

3. Sporturi care se pot face acasă

Știm că pentru unele persoane este dificil să ajungă la o sală de sport sau să își planifice timpul necesar pentru a practica un sport în aer liber. De aceea, Decathlon vine cu soluții pentru practicarea sportului acasă.

Iată recomandările noastre de echipamente care te ajută să fii în formă practicând sportul acasă:

 

 

 

Cuvinte cheie