Nutriționiștii atenționează: Alimentele și băuturile care îți distrug sănătatea tenului!

Înfățișarea noastră depinde în mod direct de felul în care ne alimentăm. „Spune-mi, ce mănânci și eu îți voi povesti, cum vei arăta peste câțiva ani” – obișnuiesc să spună nutriționiștii cu experiență.

Legătura directă dintre o dietă corect selectată și starea tenului nu poate fi pusă la îndoială. Ce alimente și băuturi ar trebui să eviți, astfel încât să nu te confrunți cu probleme ale pielii? Iată opinia specialiștilor!

Topul băuturilor dăunătoare

Alcoolul 

Berea, vinul și alte băuturi alcoolice conțin alcool etilic, care după asimilare elimină acetaldehidă. Această substanță toxică distruge ficatul, rinichii, celulele creierului, afectează negativ starea sistemului cardiovascular. Prin urmare, apare tenul gri, umflăturile, pungile sub ochi și alte „farmece” care accelerează îmbătrânirea pielii.

Băuturile care conțin cafeină

Cafeaua, ceaiul, băuturile energizante conțin o doză semnificativă de cafeină. Amatorii de a se înviora cu o ceașcă de cafea sau ceai tare dimineața renunță cu greu la dopingul obișnuit. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de faptul că cafeina contribuie la deshidratarea organismului. Consumul regulat de băuturi care conțin cafeină afectează culoarea tenului, provoacă uscarea și iritarea pielii.

Băuturile carbogazoase

Toate tipurile de carbogazoase conțin o cantitate foarte mare de zahăr. Carbohidrații simpli sunt absorbiți rapid în sânge, în timp ce excesul de glucoză nu reușește să fie prelucrat și este depus în rezervele de grăsime. Aceasta este o cale directă spre obezitate, apariția celulitei și acneei.

Cele mai dăunătoare alimente

Fast-food-ul

Cartofii prăjiți, hamburgerii, chips-urile – toate sunt surse de grăsimi. Întreprinderile fast-food rar respectă cerințele tehnologice în pregătirea acestor feluri de mâncare. Amatorii acestor tipuri de alimente pot fi recunoscuți după tenul nesănătos, acnee și desigur excesul de greutate.

 Carnea grasă și produsele semipreparate

Acest grup de alimente nu poate fi nicidecum numit benefic pentru sănătate. Astăzi, practic este imposibil de găsit carnea, care nu conține hormoni de creștere sau antibiotice. Produsele semipreparate și mezelurile conțin mulți conservanți, potențiatori de aromă și multe alte substanțe dăunătoare.

Astfel de aditivi prezintă un pericol pentru sistemul digestiv, de funcționarea căruia depinde sănătatea pielii noastre. Carnea grasă se digerează foarte greu, provoacă o producție intensă de sebum, înfundând porii. Rezultatul este evident – puncte negre, acnee, înroșirea și iritarea pielii.

Dulciurile

Iubitorii de bomboane, ciocolată, torturi și prăjituri nu prea se pot lăuda cu o piele curată și o culoare sănătoasă a tenului. Motivul este simplu – excesul de carbohidrați rafinați contribuie la apariția acneei. Iar combinația de glucoză și crema care conține multe grăsimi afectează cel mai mult starea epidermei, provoacă scăderea imunității, crește riscul apariției infecțiilor fungice și a bolilor de piele.

Cuvinte cheie