Obiceiuri care distrug în mod secret viața ta intimă

Există unele obiceiuri care distrug lent viața sexuală a oricărui individ. Când viața intimă nu se ridică la nivelul așteptărilor, identificarea problemelor poate fi o adevărată provocare.

Adesea, rutina zilnică și comportamentele aparent inofensive pot fi factori determinanți în distrugerea vieții sexuale.

dragoste la prima vedere_shutterstock 139500188 jpg

Lawrence Siegel, un renumit sexolog și educator, afirmă pentru HuffPost că stilul de viață al multor oameni impactează negativ viața lor sexuală, din intimitatea cuplului. „Există factori evidenți, cum ar fi stresul intens și somnul insuficient. Dar sunt și alți factori mai subtili din viața cotidiană care merită să fie luați în considerare.”

Siegel și alți specialiști au detaliat impactul unor activități zilnice care au un efect negativ asupra vieții sexuale.

Folosirea excesivă a telefonului mobil

Orele petrecute pe rețelele sociale pot submina capacitatea ta de a simți plăcere. Navigarea obsesivă pe rețelele de socializare te poate deconecta de momentul prezent și de trupul tău.

Kelifern Pomeranz, psiholog și terapeut sexual, spune că această obsesie digitală te privează de timpul prețios necesar interacțiunii reale. Siegel adaugă că anxietatea generată de media socială poate reduce dorința sexuală.

„În timp ce interacțiunile online pot oferi un nivel de confort, este crucial să alocăm timp offline pentru a promova relații mai profunde cu partenerii actuali sau pentru a explora potențiale noi conexiuni.”, a spus ea.

Verificarea constantă a telefonului și preocuparea pentru social media te poate face să te simți izolat social și poate duce la sentimente persistente de stres și anxietate care reduc dorința și apetitul sexual, a spus Siegel.

„Social media poate face, de asemenea, ca intimitatea și atracția față de partenerul cuiva să fie o victimă, comparându-l cu imaginile nerealiste și false pe care le vede, ceea ce duce, în cele din urmă, la un sentiment de atracție și dorință mai mică față de el.”, a spus Lawrence Siegel.

Viața sedentară și statul prea mult la birou

Un stil de viață sedentar poate afecta negativ sănătatea, dar și viața intimă. Pomeranz și Siegel susțin că exercițiul fizic are o corelație directă cu îmbunătățirea sănătății sexuale.

„Studiile arată că există o corelație directă între creșterea activității fizice și îmbunătățirea sănătății și funcției sexuale. În plus, inactivitatea poate avea un impact negativ asupra stării de spirit, a stimei de sine și a percepției partenerului.”, a adăugat Kelifern Pomeranz, de profesie terapeut sexual și psiholog.

Munca în exces poate cauza vieții sexuale

Dacă nu reușești să îți delimitezi timpul de muncă de cel personal, acest lucru poate avea un impact negativ asupra vieții intime. Luna Matatas, educatoare în domeniul sexualității, sugerează implementarea unor ritualuri pentru a te deconecta de la muncă.

Cuvinte cheie