Extrem de gustos, dar mai putin cunoascut, va propunem acest deliciu: Sufleu de castane.
Este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei, de obicei. Ia un pix si o foaie si noteaza reteta. N-o sa iti para rau!
Ingrediente:
– 1 kg castane,
– o ceasca cu lapte, 250 grame zahar vanilat,
– 6 albusuri,
– unt pentru uns forma,
– o lingura de zahar.
Mod de preparare sufleu de castane:
– cresteaza coaja castanelor si pune-le la fiert cu apa rece. Lasa-le sa fiarba.
– da-le la o parte, scoate putine odata si curata-le cat sunt foarte fierbinti.
– fierbe-le apoi cu apa pana se inmoaie.
– scurge castanele si trece-le prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.
– pune-le apoi sa fiarba cu laptele si zaharul vanilat, amestecand mereu pana se face compozitia potrivit de groasa.
– da-le deoparte sa se raceasca. Bate albusurile spuma si amesteca-le incet cu castanele racorite.
– unge o forma rezistenta la foc, cu unt, presara zahar tos si pune compozitia.
– netezeste deasupra si coace-o la cuptor 45 minute.
Spor la treaba si pofta buna!