Poate nu te-ai gȃndit cum să faci un sufleu de castane

Crema di castagne (chestnut dessert, cream topping & liqueur)

Extrem de gustos, dar mai putin cunoascut, va propunem acest deliciu: Sufleu de castane. 

Este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei, de obicei. Ia un pix si o foaie si noteaza reteta. N-o sa iti para rau!

Ingrediente:

– 1 kg castane,

– o ceasca cu lapte, 250 grame zahar vanilat,

– 6 albusuri,

– unt pentru uns forma,

– o lingura de zahar.

 

Mod de preparare sufleu de castane:

– cresteaza coaja castanelor si pune-le la fiert cu apa rece. Lasa-le sa fiarba.

– da-le la o parte, scoate putine odata si curata-le cat sunt foarte fierbinti.

– fierbe-le apoi cu apa pana se inmoaie.

– scurge castanele si trece-le prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.

– pune-le apoi sa fiarba cu laptele si zaharul vanilat, amestecand mereu pana se face compozitia potrivit de groasa.

– da-le deoparte sa se raceasca. Bate albusurile spuma si amesteca-le incet cu castanele racorite.

–  unge o forma rezistenta la foc, cu unt,  presara zahar tos si  pune compozitia.

– netezeste deasupra si coace-o la cuptor 45 minute.

Spor la treaba si pofta buna!

Cuvinte cheie