Prima zi de școală începe cu incertitudini și temeri. Cum le putem depăși apeland la remediile florale Bach

Trei milioane de copii încep astăzi școala. Dintre aceștia, 100 de mii nu-și vor putea ocupa locul în bancă, ci vor face școală de acasă, online. Asta la nivel teoretic, pentru că în practică nu toți au tablete și acces la internet, deși autorităţile s-au lăudat toată vara că aceste aspecte vor fi rezolvate până la primul clopoțel. 

Elevii care vor avea șansa de a merge la școală o vor face alternativ, cei mai mulţi dintre ei, sau în integralitate, în cazul şcolilor din zonele verzi.

Teamă de noul coronavirus le este deopotrivă părinţilor, cât și profesorilor. 

În total,  in București,sunt 29 de școli care vor rămâne închise. Restul de 607 vor funcționa în scenariul galben, cu învățământ hibrid. În 12.423 de şcoli, elevii pot merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare. La nivel național, în 262 de şcoli elevii vor învăţa exclusiv online.

Este foarte important sa ne crestem imunitatea, dar si sa ne gestionam emotiile care adesea pot deveni coplesitoare. Daca respectam regulile minime de igiena (spalatul pe maini, purtarea mastii, pastrarea distantei sociale) si lucram  asupra aspectelor psihoemotionale personale care ne perturba zilnic, atunci vom fi mai bine „echipati” in lupta cu pandemia.

Inceperea scolii aduce in fiecare an noi emotii perturbatoare (teama, nerabdare, incertitudine, panica, ingrijorare etc), mai ales in randul copiilor din clasele primare, care nu au dezvoltata disciplina si rabdarea sau sunt inca atasati de parinti.

Reamintim ca puteti apela pentru intreaga familie (parinti, copii, bunici) la consilierea prin terapie si remedii florale Bach, pentru a depasi intr-un mod bland, natural si eficient aceste stari generatoare de tensiune, care nu fac altceva decat sa scada si mai mult imunitatea, lasand loc bolilor.

 

STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2020-2021

Semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021)
Semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul naţional ‚‚Şcoala Altfel’’ se va desfăşura, la alegere, în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare este decisă de unitatea de învăţământ.

 

VACANȚELE ELEVILOR

Vacanţă intrasemestrială (învăţământ preşcolar şi primar): 26 octombrie – 1 noiembrie 2020

Vacanţa de iarnă: 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021

Vacanţa intersemestrială: 30 ianuarie – 7 februarie 2021

Vacanţa de primăvară
– Paştele Catolic (2 – 11 aprilie)
– Paştele Ortodox (30 aprilie – 9 mai)

Vacanţa de vară: 18 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022.