Probioticele si beneficiile lor uimitoare. Bacteriile „bune“ din intestin

Probioticele si beneficiile lor uimitoare. Bacteriile „bune“ din intestin

Chiar dacă aveți sau nu o boală digestivă, sănătatea intestinului joacă un rol important în aproape toate funcțiile corpului, probioticele ne sustin.

Bune pentru sistemul imunitar si până la sănătatea mintală, suplimentele probiotice menținerea un tract gastro-intestinal (GI) sănătos.
Sursele naturale de probiotice, recomandate în detrimentul suplimentelor FOTO Shutterstock
Sursele naturale de probiotice, recomandate în detrimentul suplimentelor FOTO Shutterstock

Sunt necesare acestea pentru a le incorpora în rutina zilnică? Un dietetician explică beneficiile pentru sănătate și spune ce se întâmplă dacă doriți să luați acest supliment zilnic, relatează news.yahoo.com.

Ce este un probiotic?

Probioticele sunt bacteriile „bune” din intestin despre care se crede că mențin sănătatea digestivă, întăresc sistemul imunitar, scad colesterolul și îmbunătățesc sănătatea mintală. Ele pot fi consumate sub formă de alimente din surse specifice sau luate ca supliment alimentar într-o capsulă.

Există trilioane de astfel de bacterii care trăiesc în corpul nostru. Un dezechilibru apărut la nivelul microbilor intestinali poate provoca simptome digestive incomode sau boli.

„Probioticele pot fi benefice pentru persoanele cu probleme specifice legate de intestin, cum ar fi diareea indusă de antibiotice, bolile inflamatorii intestinale și constipația ”, spune Jamie Nadeau, dietetician. „Cercetările sugerează că, pentru populația în general sănătoasă, probabil că nu este necesar să ia suplimente cu probiotice. Recomand să includă surse alimentare reale de probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul și varza murată, în detrimentul cheltuirii banilor pe suplimente scumpe.”

Cele mai comune bacterii probiotice sunt Lactobacillus și Bifidobacteria. Deoarece bacteriile tale intestinale sunt atât de diverse, consumul de surse alimentare de probiotice este util pentru a te asigura că ai în organism o mare varietate.

Atunci când alegeți un supliment probiotic este esențial să alegeți tulpina corectă pentru afecțiunea pe care doriți să o ajutați. Asigurați-vă că obițneți informații de la o persoană autorizată, care vă poate indica probioticul corect.

Beneficiile luării unui probiotic

Cercetările arată că probioticele și un microbiom intestinal sănătos ajută la prevenirea diabetului de tip 2, a bolilor de inimă, a bolii Alzheimer și a depresiei. Ele joacă, de asemenea, un rol în funcții importante, cum ar fi sintetizarea vitaminelor și stimularea sistemului imunitar.

Ajută la echilibrarea bacteriile intestinale

Stabilirea și menținerea echilibrului corect al bacteriilor din intestin este esențială. Disbioza este un termen care se referă la un dezechilibru în bacteriile intestinale, spune Kaytee Hadley, dietetician în medicină funcțională, expert în sănătatea intestinală și fondator al Holistic Health and Wellness din Richmond, Virginia.

Un dezechilibru în bacteriile intestinale se poate întâmpla după administrarea de antibiotice, consumul acelorași alimente în fiecare zi, după lipsa somnului suficient, după prea mult stres sau după o varietate de alți factori de stil de viață”, spune ea. Se crede că luarea unui supliment de probiotice restabilește echilibrul natural al bacteriilor din intestin atunci când a apărut un dezechilibru.

Preveniți și tratați diareea

Administrarea de antibiotice poate deranja echilibrul dintre bacteriile „bune” și „rele” din intestin, ducând uneori la diaree. Studiile sugerează că administrarea unui probiotic în timp ce luați un antibiotic poate ajuta la prevenirea diareei induse de antibiotic.

În plus, studiile sugerează că administrarea unor tulpini specifice de probiotice reduce durata diareei. C. difficile este o bacterie care provoacă diaree și colită. Un studiu a arătat că administrarea unui probiotic a scăzut infecția cu C. difficile cu 60%. Când căutați un probiotic pentru prevenirea sau tratamentul diareei, alegeți tulpinile Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei și Saccharomyces boulardii .

Cuvinte cheie