Trucuri pentru a te odihni mai bine în nopțile caniculare

Canicula ne face uneori să ne pierdem nopțile încercând să… dormim. Pentru a ne putea odihni în serile în care disconfortul termic este accentuat, este important să ținem cont de câteva aspecte importante. Iată trucul pentru a te putea odihni mai bine în nopțile caniculare.

Trucul pentru a te odihni mai bine în nopțile caniculare

Nopțile caniculare pot fi o adevărată provocare când vine vorba de odihnă și somn de calitate. Temperaturile ridicate pot face să te simți inconfortabil și neliniștit, afectându-ți astfel capacitatea de a te odihni adecvat. Cu toate acestea, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a-ți îmbunătăți confortul și a te asigura că te odihnești mai bine chiar și în nopțile toride de vară.

Înainte de a vedea care sunt măsurile pe care le ptem lua, trebuie să aflăm mai îtâi dacă somnul nostru din timpul nopții este afectat de căldură și nu de alte probleme de sănătate.

  • adormi greu și te trezești de mai multe ori pe noapte;
  • în ultima perioadă ai început să sforăi din ce în ce mai mult, deși până acum nu aveai astfel de probleme;
  • te confrunți cu dureri de cap dimineața, când te trezești;
  • ai probleme de concentrare și memorie;
  • ai o stare permanentă de iritabilitate;
  • te confrunți cu stări de depresie.

Ce trebuie să faci pentru a te bucura de nopți mai răcoroase și a avea un somn mai liniștit

Pentru a reduce problemele legate de insomniile provocate de căldură, poți apela la câteva trucuri. Acestea te vor ajuta să ai un somn mai liniștit în timpul nopții. Iată ce poți face.

Dacă ai aparat de aer condițonat, lasă-l să funcționeze la cel mai mic nivel. Ideea conform căreia dacă îl pornești și îl oprești de mai multe ori pe zi/ noapte va consuma mai puțină energie este falsă.

În cazul în care nu ai un aparat de aer condiționat, lasă ferestrele deschise, pentru ca aerul din încăperi să se ventileze. De asemenea, poți folosi un ventilator în timpul nopții. Totuși, este important ca acesta să fie destul de silențions, astfel încât să te poți odihni.

Cuvinte cheie