Reconectează-te cu sinele! 4 metode prin care te poți regăsi după pandemie

Pandemia a fost o probă de foc pentru toți. Au fost momente grele ce au testat pe rând răbdarea fiecăruia, forța psihică și puterea de a trece peste și de a continua să privească tot înainte . Mulți au ieșit din pandemie mai obosiți decât au intrat, deși și-au petrecut tot timpul în mediul familial. Apăsați de griji și frică, unii au uitat că fericirea și bunăstarea lor vin pe primul loc și s-au lăsat pradă deznădejdii. Dacă ai fost și tu într-o astfel de situație, acesta este semnul pe care îl așteptai pentru a lăsa toate grijile în trecut, acolo unde le este locul!

 

Iată 4 metode prin care te poți reconecta cu eul tău cel mai profund pentru a atinge starea perfectă de calm

 

1. Ignoră cenzorul!

 

Știi acea voce familiară ce arată cu degetul spre fiecare greșeală, cât de mică, pe care o faci? Acela care îți șoptește constat că nu ești atât de bun pe cât credeai, căci iată, sunt atâția care se descurcă mai bine decât tine? Tu nu poți fi niciodată ca ei, indiferent de cât de tare te-ai strădui. C.G.Jung, celebrul psiholog, a numit această voce mică din capul fiecăruia „Cenzorul”, un fel de polițist sau profesor atotștiutor gata mereu să te pună la pământ la cea mai mică abatere de la standardele proprii. În majoritatea cazurilor, el este sursa primară a nesiguranței în propria persoană și unul dintre factorii agravanți ai căderii în depresie. Pentru a evita toate acestea, singurul lucru pe care îl poți face este să-l ignori, să închizi bine fereastra imaginară dintre tine și el și să judeci doar cu mintea ta faptele. Da, ai greșit, dar cine nu o face? Nimic în lume nu este perfect, iar căutarea sa conduce doar către o viață plină de regrete, căci nu vei fi niciodată în stare să atingi un țel utopic. În loc să urmărești o veșnicie paradisul pierdut, bucură-te de cel în care ți-a fost dat să trăiești și acceptă-te așa cum ești. Până la urmă, există doar un tu în întreaga lume.

 

2. Respiră și meditează

 

În momentele când lumea pare că îți fuge de sub picioare, nu uita să respiri! O gură mare de aer proaspăt poate calma chiar și cele mai aprinse spirite. Îngăduie-ți o pauză de câteva secunde și deconectează-te pentru puțin timp de la toate problemele din jur. Mai mult ca sigur nu vei reuși performanța din prima, căci și aceasta vine odată cu experiența, dar, din fericire, au fost și alții care s-au gândit la asta. Există pe internet nenumărate meditații ghidate audio, cu durată variind de la 5 până la 30 de minute, care te ajută să te desprinzi pentru un moment de tot ceea ce te înconjoară. De aceea, efectul unei meditații, chiar și de 5 minute, este uimitor! Practica poate duce la diminuarea stresului și a senzației de anxietate, cu rezultate de lungă durată după terminarea sesiunii din acea zi! Te vei simți mai calm și încrezător, gata să rezolvi orice problemă ți-ar fi dat bătăi de cap doar cu câteva clipe în urmă.

 

3. Ia-ți o vacanță!

 

Uneori, cea mai bună deconectare este cea totală: de casă, de familie, de țară și de toate problemele ce ar putea veni la pachet. Destinația are, de aceea, un rol extrem de important, mai ales în contextul actual, în care călătoria nu este posibilă în toate țările europene. Din fericire, agențiile de turism au luat deja în calcul acest aspect și au creat cele mai bune oferte. Una dintre pozițiile fruntașe pe lista de călătorii este Muntenegru. Captivant la această destinație este mixul cultural.

 

Știai că pentru mulți ani, teritoriul a fost motiv de dispute între francezi și austro-ungari, deși înainte se aflau complet sub conducerea ducatului Veneția? Totul în timp ce o bună parte din țară era locuită de turci, urmași vii ai ocupației otomane pe care aceasta a suportat-o ani de zile. De aceea, nu fii uimit dacă găsești când locuințe construite după tipicul arhitectural turcesc, influențat și el de moda italiană de atunci, când locuințe cu evidente accente franțuzești sau tipic germane. Oamenii diferă la fel de mult, doi vecini putând avea strămoși ce aparțineau unor popoare diferite, chiar dușmane uneori. Așadar, nu mai aștepta, bucură-te de un concediu în Muntenegru și lasă-te inspirat de minunatul amestec cultural de aici!

 

4. Yoga… la distanță

 

Dacă nu te poți bucura de toate plăcerile pe care ți le oferă o vacanță într-un loc încărcat de istorie și cultură, poți încerca o nouă metodă de relaxare, din ce în ce mai populară: yoga. Bazată pe combinarea unor tehnici de respirație și mișcări de întindere axate pe eliberarea încordării acumulate în diferite grupuri de mușchi, doar 10 minute petrecute în acest mod garantează o relaxare totală a corpului tensionat de peste zi. Și dacă ideea îți surâde, dar îți este teamă de aglomerările de persoane din timpul unei ședințe, uită de aceste griji! Tot mai populare au devenit acum cursurile de yoga online, unde numai la un click distanță îți primești porția zilnică de calm . Găsește tipul de exerciții potrivit pentru tine și treci la treabă! Tot ceea ce ai nevoie sunt un laptop cu cameră și o doză de entuziasm!

 

Dacă vreuna dintre metode îți surâde, nu mai sta pe gânduri și încearc-o acum! Sau, de ce nu, testează-le pe toate odată! Dacă, în plus, îți aprinzi în cameră câteva bețișoare parfumate sau folosești uleiurile pentru aromaterapie, nu ai cum să ții relaxarea departe de tine. O săptămână petrecută astfel și cu siguranță vei redeveni tu, pozitiv și plin de viață așa cum ar trebui să fii. Respiră și totul va fi bine!

 

Foto: Unsplash.com

Cuvinte cheie