Cupe de cocos cu migdale și ciocolată. Atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și preparat din puține ingrediente, noi avem soluția. Astăzi îți prezentăm rețeta pentru cupele de cocos cu migdale și ciocolată, un desert din doar 4 ingrediente, cu o textură incredibilă, fiind crocante la exterior și extrem de cremoase în interior.
Pentru acestea ai nevoie de:
- 75g cocos răzuit;
- 150g lapte condensat îndulcit;
- 25g migdale crude tocate;
- 25g bănuți de ciocolată neagră tocați + 25g bănuți de ciocolată albă tocați (poți folosi 50g dintr-un singur tip)
Într-un bol încăpător pune toate ingredientele și amestecă până ce laptele condensat este bine încorporat. Cu ajutorul unei cupe de înghețată transferă “cupele de cocos” într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bagă la cuptorul preîncălzit la 150 grade celsius pentru aproximativ 10-12 minute.
Așteaptă să se răcească și savurează un desert sănătos, fără gluten și zahăr adăugat.
Nuca de cocos este foarte bogată din punct de vedere nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, aceasta furnizează în mare parte grăsimi. Este deosebit de bogată în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Este, de asemenea, bogată în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care îți protejează celulele.
Migdalele conțin vitamine, minerale, substanțe nutritive, o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. În primul rând, consumul acestora stimulează nivelul de energie, sunt foarte eficiente pentru creier, ajută la reglarea tranzitului intenstinal, ajută la reglarea glicemiei și normalizează nivelul colesterolului. De asemenea, conform anumitor studii, consumul regulat poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer.
Poate nu știai dar, cacaoa și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii.
Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.