„Să respirăm prin culoare” – expozitie fotografică de Ziua Mondială a Astmului

Ziua Mondială a Astmului (WAD – 3 Mai 2022) este organizată de Inițiativa Globală pentru Astm (GINA) , organizație fondată în 1993, care colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății.

Acest eveniment este organizat în luna mai a fiecărui an pentru a spori gradul de conștientizare a populației asupra astmului în întreaga lume. Este prioritară mențiunea că, deși astmul nu poate fi vindecat, el poate fi ținut sub control, în așa fel încât să fie redus considerabil riscul exacerbărilor.

Pentru Ziua Mondială a Astmului în acest an, GINA a ales motto-ul ‘Reducerea decalajelor în îngrijirea astmului’. Există multe discrepanțe în modul în care este abordat tratamentul astmului la nivel mondial. Dacă acestea ar fi remediate, am putea reduce atât costurile generate de tratarea astmului necontrolat, cât, mai ales, crizele previzibile de astm și suferința cauzată de acestea. (…)

Aceste discrepanțele pot fi diminuate cu ajutorul strategiilor și documentelor oferite de GINA, care sunt actualizate anual și întemeiate exclusiv pe dovezi științifice.Totuși, nu este deloc ușor să implementezi în întreaga lume aceste recomandări. Nu pot fi aplicate la nivel global toate soluțiile locale, așa cum nu toate recomandările globale sunt aplicabile la nivel local.

Provocarea temei din acest an pentru comunitățile internaționale de pneumologi este să coopereze cu colegii, pacienții și ceilalți furnizori de servicii medicale pentru a identifica si a reduce aceste discrepanțe care apar în tratamentul astmului, precum și pentru a contribui la implementarea și răspândirea soluțiilor inovatoare la nivel local și global.

Sursă text – https://ginasthma.org/world-asthma-day-2022/

(Material tradus de doamna profesoară Mihaela Andreea Trascau, voluntar AREA).

Marti, 3 mai 2022, de la orele 16:00, puteti participa la expozitia Luizei Marinas, artist fotograf, ce va avea loc la Opera Natională Bucuresti.

In cadrul evenimentului „Sa respiram prin culoare” va avea loc si un moment artistic interpretat de Claudia Motea si Adrian Naidin. Fondurile obtinute vor sustine continuarea proiectelor educative AREA.