Sfaturi pentru purtătorii de aparat dentar

Pentru a îngriji și păstra intact un aparat dentar, este nevoie de multă grijă și răbdare. Toți purtătorii de aparate dentare au dificultăți de întreținere a acestora, mai ales din cauza alimentelor care se pot bloca ușor în ele. Acestea duc, ulterior, la apariția cariilor, probleme gingivale, dinți pătați, respirație urât mirositoare etc.

Iată câteva sfaturi simple pe care le poți urma, pentru o igienă adecvată în timpul purtării aparatului dentar!

Evită anumite mâncăruri. Dacă porți aparat dentar, trebuie să eviți, cu orice preț, să mănânci anumite alimente dure, cum ar fi bomboanele sau popcornul. Aceste alimente tind să se lipească de dinți, făcându-i, astfel, dificil de curățat. Totodată, odată lipite de coroana dentară, ele pot duce la ruperea aparatului dentar.

Spală dinții în mod regulat. Periajul este important pentru a menține o bună igienă orală, mai ales atunci când ești purtător de aparat dentar. Este recomandat ca, după fiecare masă, să periezi dinții, pentru a te asigura că nicio bucățică de mâncare nu a rămas blocată.

Vizitează-ți medicul în mod regulat. Trebuie să mergi, în mod regulat, la medicul ortodont, pentru ca acesta să poată verifica dacă aparatul dentar este la locul lui. Dacă simți vreo durere provocată de sârmă, cel mai bine este să îi menționezi acest aspect medicului tău. Un aparat dentar reprezintă o adevărată investiție financiară pentru oricine. Contează foarte mult clinica și, respectiv, medicul ortodont care se ocupă de tine. O sumă mai mică de bani nu înseamnă, neapărat, servicii de calitate. Poți consulta prețul unui aparat dentar la CisoMedical, unde vei găsi o adevărată echipă de specialiști care să aibă grijă de zâmbetul tău.

Asigură-te că ai mereu ceară dentară la îndemână. Medicul tău îți va oferi o cutie de ceară dentară în prima săptămână a purtării aparatului dentar. Aceasta poate fi așezată pe aparat atunci când începe să irite gingiile prin contact și frecare constantă. În asemenea situații, este bine să aplici puțină ceară, pentru a preveni tăieturile gingiilor care, ulterior, pot duce la sângerări gingivale și apoi la infecții.

Așadar, aparatul dentar necesită să fie întreținut în mod constant, cu foarte multă grijă și atenție. Dacă este tratat superficial, poate duce la alte probleme, care pot să persiste, apoi, pe termen lung. Dar, în sine, aparatul dentar este o investiție care merită și, la finalul procesului (deși unul dureros și costisitor), îți vei mulțumi ție că ai decis să faci acest pas, deoarece zâmbetul tău va fi unul de invidiat!

Sursa foto: shutterstock.com