Știai aceste trucuri de grădinărit? Apa de la paste, aur pentru plante

Pe măsură ce zilele de iarnă se termină, iar căldura primăverii începe să se simtă, devenim preocupați de aspectul grădinii noastre. Dacă și ție îți place să grădinărești, îți prezentăm câteva trucuri care pot ajuta în perioada următoare!

image

Știai că multe ingrediente din bucătărie, precum scorțișoara, pot face minuni pentru grădina ta? Și dacă, nu ai făcut-o deja, a sosit momentul să păstrezi următoarele articole de uz casnic pentru sezonul care se apropie!

Scorțișoara previne bolile fungice

Stropirea răsadurilor cu apă și scorțișoară previne apariția bolilor fungice, care pot afecta sănătatea plantelor tinere. De asemenea, poți aplica un praf ușor de scorțișoară pe suprafața solului. Astfel, se formează o barieră de protecție împotriva sporilor fungici dăunători, iar plantele prosperă într-un mediu sănătos.

Sarea Epsom ajută trandafirii să crească

Cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu, sarea Epsom acționează ca un îngrășământ natural, deoarece îmbunătățește vitalitatea solului și ajută trandafirii să crească. Acest lucru se datorează conținutului de magneziu și sulfat, două minerale esențiale pentru plante. Spre deosebire de îngrășămintele din comerț, sarea Epsom nu conține chimicale și nu se acumulează în sol. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină sare Epsom pe sol, din când în când. Acest truc funcționează și pentru plantele la ghiveci, însă trebuie să amesteci sarea Epsom cu apă și să uzi florile o dată pe lună cu această soluție sărată.

Știai că… Sarea Epsom este benefică pentru creșterea roșiilor și ardeilor?

Apa de la paste, aur pentru plante

Când fierbi paste, ouă sau legume, este bine să păstrezi această apă, deoarece nutrienți importanți, precum fosfor, azot și calciu, se pot scurge în ea. Această apă este benefică pentru plante, iar după ce s-a răcit, este bine să uzi florile cu ea, deoarece acționează ca un îngrășământ natural.

Furculițele din plastic alungă dăunătorii

Aceste ustensile umile, deseori aruncate după masă, le pot aduce beneficii plantelor. Furculițele din plastic împiedică animalele să calce pe florile tale preferate. Trebuie doar să înfigi furculițe în jurul plantelor din grădină!

Sursă foto: Shutterstock

Cuvinte cheie