Top 6 informații interesante despre filamentul PET

Top 6 informații interesante despre filamentul PET

Imprimantele tridimensionale nu au cum să funcționeze fără aplicarea unui filament printare 3d. Rolul pe care îl îndeplinește un astfel de obiect este de a duce la bun sfârșit printarea. De obicei, ia forma unui cablu care este înfășurat cu grijă pe o bobină.  Materialele plastice folosite pentru filamentele destinate imprimantelor 3d sunt foarte variate. Ar trebui o carte întreagă pentru a le înșira pe toate. Unul dintre ele este PET (Polietilen tereftalat). În limbajul comun este denumit poliester și este unul dintre cele mai utilizate materiale. Tocmai de aceea, beneficiile sale sunt numeroase.

Iată 5 lucruri interesante despre filamentul PET:

  1. Are foarte multe proprietăți – Unul dintre ele este rezistența chimică. Când intră în contact cu apa sau diverse substanțe, PET-ul nu își modifică compoziția. Are o capacitatea ridicată de a face față greutăților și nu prezintă deloc sensibilitate la spargere sau rupere.
  2. Este foarte des utilizat și în alte industrii – Poliesterul este foarte popular în industria textilă. Țesăturile capătă un grad de rezistență ridicat. Astfel, cauzele deformării sau ale fragilității sunt reduse semnificativ.
  3. Replicarea rapidă și reușită a multor obiecte tridimensionale – Materialul este flexibil, dar în același timp prezintă proprietăți de o duritate crescută. Tocmai de aceea, este potrivit pentru diverse echipamente electronice sau utilizate în industria mecanică.
  4. Mirosul pe care îl emană nu este unul deranjant – În cazul filamentelor care utilizează alte tipuri de materiale, precum ABS, mirosurile degajate sunt neplăcute, iar uneori chiar nocive. PET poate fi utilizat cu succes în spații înguste sau care sunt mereu închise pentru că nu va produce pagube de ordin olfactiv.
  5. Îl poți găsi foarte ușor – Filamentele 3d care utilizează ca prim material PET-ul se pot găsi în mai toate magazinele specializate. De asemenea, un alt avantaj este că investiția nu va fi una costisitoare.
  6. Nu este biodegradabil – Tocmai din cauza rezistenței chimice ridicate pe care o prezintă. Însă, există o altă alternativă convenabilă. Poate fi expus foarte ușor procesului de reciclare. PET-ul va fi descompus în alte materii prime pe care le poți utiliza fără probleme în printarea 3d.

Filamentele confecționate din PET reprezintă o alegere convenabilă pentru că prezintă o varietate de caracteristici esențiale unei printări tridimensionale de succes. De asemenea, costurile nu se ridică la sume exagerate. Vei găsi foarte ușor și imprimante 3d ieftine care să se plieze pe un astfel de filament.