Tot ce ați dorit mereu să cereți fără să îndrăzniți să o faceți…

Supernatural being in sky
‘Thomas se plimba pe o stradă comercială animată, când s-a crezut victima unei halucinații… Un magazin avea ca firmă luminoasă textul – În buna atenție a îngerilor: tot ce ați dorit mereu să cereți fără să îndrăzniți să o faceți…
Intră în magazin, încercând să împingă uşa de la intrare … care se deschise în fața lui, înainte ca el să pună mâna pe clanța în formă de aripă… În interior, după tejgheaua din lemn sculptat, se afla …. un Înger! I se paru imens, dar poate că era din cauza luminii pe care o degaja şi a privirii pline de bunăvoință.
– Bună ziua, prietene! Ce anume cauți în magazinul nostru?
– Păi … ei bine .. adică …. nu prea ştiu …
– … ai văzut …. lumină… şi ai intrat?
– Ăăă .. da!
– Şi ce-ți pot aduce în această zi frumoasă?
-Dar… nu ştiu! Ce vindeți aici?
-Vindem? Nu vindem nimic …. doar dăm …
Dialogul devenea complet suprarealist, dar, surprinzător, Thomas se simtea din ce în ce mai relaxat.
-Şi ce dați?
– Tot ce doreşti, Thomas: TOT!
La auzul acestor vorbe Thomas tresări, fără să ştie dacă era mai şocat de faptul că Îngerul îi cunoştea prenumele sau de ceea ce tocmai îi spusese…
– Tot …. TOT?
– TOT …
Atunci se produse ceva straniu. În pieptul său, Thomas simți o căldură blândă, ce îi deschise inima. Apoi se auzi spunând:
-Aveți cu ce să scrieți?
– Da, desigur …
Şi Îngerul luă un carnetel din cristal, pe care aşeză un stilet din aur strălucitor …
Thomas respiră adânc şi brusc spuse:
Aş dori ca în minutul următor toate războaiele să se oprească; ca niciun copil să nu mai fie bătut; ca toți cei care suferă de foame să fie fie săturați; ca toți cei care suferă de sete să şi-o potolească; ca toate ființele care mor din lipsă de iubire să găsească ființa care le-ar putea-o aduce … Şi apoi aş dori …
– Thomas, îmi cer scuze că te întrerup, dar am uitat să îți spun un detaliu privind natura a ceea ce noi dăm: aici noi nu dăm decât semințele …. nu şi fructele!
Căldura din inima sa începu să se topească. Era prea frumos ca să fie adevărat….trebuia să bănuiască, gândi Thomas. Dar Îngerul îi zâmbi, îi întinse mâna şi atunci simți cum inima i se umple iarăşi de speranță. El luă, fără să se uite ce îi dăduse Îngerul: era mic, rotund, cald şi pulsa … Thomas simți cum îi cresc aripi şi ajunse în stradă fără să gi înțeles cum… Se întoarse să-şi ia la revedere de la Înger. Deschise larg ochii: magazinul dispăruse! În locul lui, un sediu al Cantinei Săracilor îşi deschidea uşile pentru prima distribuție a zilei, lângă coada mare de săraci fără adăpost care aşteptau calmi în fața intrării… Thomas lăsă privirea în jos şi deschise cu precauție palmele. Pentru câteva clipe, în aer pluti o bulă ce reflecta culorile curcubeului, pe care unduiau cuvintele: TOTUL este în TINE: dă, iubeşte şi vei ajunge să realizezi ceea ce ai cerut…
Bula se învârti şi apoi cu un mic „poc” se sparse ca un balon de săpun. În secunda următoare, un clinchet de monedă răsună pe stradă. Thomas se aplecă şi ridică moneda de 10 franci care tocmai căzuse …. din cer??? Ridicăndu-se, îşi intersectă privirea cu un om al străzii care stătea la coadă în fața Cantinei. Inima i se încălzi şi Thomas înaintă spre omul străzii. Îi puse în mâna sămânța metalică pe care tocmai o ridicase şi văzu înflorind în ochii barbatului prima floare a acestei zile frumoase. Apoi intră în Cantină şi întrebă responsabilul daca are nevoie de ajutor. Acesta, uimit, îi spuse că îi prinde bine acest ajutor neaşteptat.
Din acea zi, Thomas a continuat fără încetare să îşi planteze zi de zi semințele, iar floarea inimii sale înmiresmează atât de mult, încât unii spun despre el, atunci când se îndepărtează: Acest Thomas …. este cu adevărat un Înger ….
Transmite şi tu mai departe semințele tale, în felul tău unic, astfel încât la rândul tău să devii semănător al Luminii şi al Iubirii!
Fie ca Forța, Lumina şi Iubirea Îngerilor să vă însoțească pe fiecare dintre voi pe Calea vieții voastre!” – (Isabelle Padovani)