Trucuri psihologice care ne fac viata mai usoara

Fara a-i manipula cu intentie pe cei din jurul nostru, exista anumite atitudini care ne fac viata mai usoara. Cererea de ajutor este una dintre ele si comunicarea intr-un mod optim. Cu toate acestea, este posibil sa se aplice anumite schimbari care ne fac viata mai usoara.

Departe de a fi o incercare de manipulare, vorbim despre trucuri simple care pot fi utile atunci cand vine vorba de a relationa mai bine cu ceilalti. Esti interesat? Daca da, continua sa citesti. Va vom spune mai incet mai jos.

CE TRUCURI PSIHOLOGICE FAC VIATA MAI USOARA?

Ideile de luat in considerare pentru a stabili contacte adecvate cu ceilalti includ eforturile de a ramane calm, de a cere ajutor sau de a adopta o postura corecta. Sa ne uitam la acestea si la alte trucuri mai detaliat.

1. PRIVESTE IN OCHI CAND VORBESTI CU CINEVA

Mentinerea contactului vizual este necesara pentru a ne conecta cu persoana din fata noastra. Acest lucru este deosebit de important in momentele in care primim un raspuns care nu ne place, nu intelegem sau consideram insuficient.

In aceste cazuri, in loc sa repetati intrebarea, priviti-i ochii interlocutorului pentru a obtine mai multe informatii . Acest lucru il va face pe celalalt sa se simta sub presiune si sa fie fortat sa dea un raspuns mai elaborat.

2. RAMAI CALM CHIAR SI ATUNCI CAND CELALALT RIDICA VOCEA

Reactionand cu tipete atunci cand cineva se cearta din furie poate face situatia si mai complicata. Pe de alta parte, daca alegem sa fim calmi, furia celuilalt va incepe sa se estompeze si probabil ca o va ajuta sa se calmeze.

3. STAI APROAPE DE AGRESOR PENTRU A EVITA ATACUL

Se pare ca in grupurile si intrunirile sociale exista adesea un participant mai agresiv prezent. Acest individ vorbeste de obicei impotriva oricui ii raspunde, asa ca conversatiile aprinse bazate pe critici negative sunt frecvente.

Desi poate suna ciudat, se dovedeste ca asezarea langa o astfel de persoana o va face sa se simta inconfortabil . Nici Persoana care sta langa tine nu va gasi placuta intalnirea, dar va ajuta la reducerea frecarii dintre cei doi. Viata este mai usoara cand evitam confruntarile inutile…

4. IDENTIFICAREA EMOTIILOR FACE SI VIATA MAI USOARA

Pe parcursul zilei vom experimenta diferite emotii care alterneaza unele cu altele. Daca invatam sa le primim pe masura ce vin, vom incepe sa le identificam in mod regulat. Scrierea lor intr-un jurnal este, de exemplu, o strategie eliberatoare.

Aceasta inregistrare ne va permite sa ne concentram asupra activitatilor zilnice, deoarece, intr-un fel, reprezinta o modalitate de a impartasi ceea ce ni se intampla. Exprimarea a ceea ce simtim si gandim face viata mai usoara.

 

Şi, cum orice femeie înflorește într-o comunitate în care este susținută și apreciată, vă invităm la un eveniment deosebit: Gala Femeilor Împlinite și de Succes, ce va avea loc pe 21 noiembrie, între orele 17.00 și 22.00, la Le Chateau București.

 

5. MINIMIZATI VARIETATEA DE ALTERNATIVE ATUNCI CAND DECIZIILE SUNT COMPLEXE

S-ar putea sa credeti ca, cu cat ai mai mult de a alege, cu atat mai bine. Cu toate acestea, uneori, a avea un numar mare de alternative creeaza o confuzie mai mare.

Prin urmare, limitarea varietatii de optiuni va permite sa analizati mai eficient decizia care trebuie luata . Viata este mai usoara atunci cand minimizam campul de alegere, mai degraba decat sa investim timp si atentie in ceea ce am exclude in primul rand.

6. ADOPTA O POSTURA CORECTA

Schimbarile de postura influenteaza si relatiile pe care le stabilim cu ceilalti, fie ele de dragoste, prietenie sau chiar de munca. Adica cu limbajul corpului comunicam si noi.

Asa ca daca, de exemplu, proiectam o imagine de apropiere si bunatate, cei din jurul nostru cu siguranta vor raspunde la randul lor cu recunostinta.

7. CERE AJUTOR ATUNCI CAND ESTE NECESAR

Daca avem nevoie de cineva care sa ne ajute cu ceva, inceperea cu expresia „Am nevoie de ajutor” va deschide calea spre inceperea acestui schimb. Altii le place sa se simta utili si sa aiba posibilitatea de a sprijini un coleg, asa ca aceasta situatie este si reciproc avantajoasa.
Daca includem aceste tipuri de solicitari in dialog, il vom face pe celalalt sa realizeze cererea pe care o facem, lucru care, fara indoiala, va usura viata.

8. NU INCETA SA MULTUMESTI

Desi poate parea o recomandare de baza, uneori luam de bune anumite favoruri sau niste concesii pe care ni le ofera cei cu care interactionam.
Recunoasterea si multumirea acestor detalii, desi sunt gesturi cotidiene, ne va permite sa-i intarim pe cei care ne ajuta si ne va crea un climat placut cu care viata devine mai usoara.

9. AMINTITI-VA NUMELE ALTORA

Daca esti unul dintre cei care vor sa devina populari, atunci acest truc te va interesa. Daca, atunci cand purtati o conversatie cu mai multi interlocutori, ii suni pe fiecare pe nume, vei face instantaneu persoana implicata in acel moment sa se simta speciala .

Actiunile de acest fel fac ca celalalt sa isi aminteasca mai usor de tine, chiar si atunci cand termini de vorbit.

VEI APLICA ACESTE CHEI PENTRU A AVEA O VIATA MAI USOARA?

Aceste sfaturi  nu au scopul de a profita de interactiunile sociale in scopuri proprii, ci mai degraba de a le face mai fluide si pozitive.

Amintiti-va ca viata este mai usoara cu mici schimbari. Atat multumirea, privirea in ochi sau aratarea linistii sunt exemple ale acestor chei. Indraznesti sa le pui in practica?

Cuvinte cheie