Trăiește într-o lume cu inimă – Creierul din inimă

“Există un creier și în inimă cel puțin metaforic vorbind. Inima conține neuroni și ganglioni care au aceleași funcții ca și cei din creier, ca de exemplu memoria. Ceea ce oamenii nu știu este faptul că inima trimite mai multe informații spre creier decât o face creierul spre inimă.“, a declarat dr. Rollin McCraty, din cadrul Institutului HeartMath.

Relația inimii noastre cu zona emoțională….

Inima bate în funcție de starea de bine a întregului organism. Institutul Heart Math documentează faptul că informatiile codificate în emoțiile noastre influențeaza modul în care inima informează creierului ce substanțe chimice să producă în corp în orice moment.
“Inima noastra e un fel de interfață care transforma toate emoțiile și convingerile noastre în energii electromagnetice. Deci, prin sentimentele noastre, prin iubire,iertare, compasiune dar și prin mânie, ură, supărare noi putem produce modificări atât în trupul nostru cât și la mulți km in afara noastra.” Gregg Braden
Inima are un câmp magnetic de 5000 de ori mai puternic decât creierul și un câmp electric de 100 de ori mai puternic. Produce 21/2 wați de energie electrică de fiecare dată când bate, creînd un câmp electromagnetic identic cu câmpul electromagnetic din jurul pământului și radiind la douăzeci și cinci de metri de corpul nostru.
Experimentele realizate au demonstrat că focusarea pe emoții pozitive influențează și controlează în mod direct starea de sanatate fizică și emoțională,inima transmițând impulsuri creierului ce determină scăderea nivelului de cortizol- al stresului, îmbunătățirea modului de funcționare a fiecărui organ, dar și mărirea capacității intuitive și îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți. Compasiunea, de exemplu ridică nivelul imunoglobinei A, anticorp secretor care mărește rezistența la boală a sistemului nostru imunitar. Stresul, furia, emoțiile negative creează dezechilibre între conexiunea creier inima, determinînd efecte ca lipsa de memorie, incapacitatea de concentrare,ritm inegal al inimii prin eliberarea unui hormon ce slabește sistemul imunitar și comprimă vasele de sânge, cu influențe asupra tensiunii arteriale.

Inima are capacități de autovindecatoare.

O monitorizare atentă a gandurilor și sentimentelor noastre duce la echilibrul inimii cu creierul, inima fiind capabilă să găsească soluții intuitive, iar creierul pe cele logice. Inima are abilitatea de a anticipa anumite evenimente.
Un studiu efectuat cu participanți cărora li s-a măsurat activitatea inimii și a creierului, a demonstrat că reacțiile psihologice ale participanților au venit cu 6 secunde înainte ca imaginile agresive și non-agresive, expuse aleatoriu, să fie vizualizate. Inima poate memora, poate învața emoțiile, detecta emoțiile altor persoane,percepe sentimente de singurătate, stres, depresie, bucurie. Poate influența deciziile, percepția persoanei etc.
Inima poate influența activitatea cerebrala. Când suntem furioși, frustrați se creează inhibiția corticală care afectează claritatea gândirii, coordonarea, mișcarea. Schimbând starea cu una pozitivă creierul primește semnalul de schimbare trimițând semnale de acțiune specifice.

Freeze Frame este un exercițiu realizat de Institutul Heart Math pentru schimbarea stării:

1. Schimbă atenția în zona inimii. Păstreaz-o timp de 10 secunde. Respiră normal.
2. Amintește-ți o situație bună din viața ta și sentimentul poztiv pe care îl aveai. Încearcă nu numai să vizualizezi, dar mai ales să simți din nou acele momente plăcute.
3. Intreabă-te, “ce pot să fac în această situație pentru a o îndrepta?”
4. Ascultă-ți inima. S-ar putea să nu auzi nimic, doar să te simți mai calm.

Puterea inimii

Institutul americanHearthMath a descoperit că inima emite un câmp electromagnetic de cinci mii de ori mai puternic decât câmpul pe care-l emite creierul. Diferența de putere între câmpul electromagnetic al inimii și cel al capului ne ajută să înțelegem importanța sentimentelor noastre, a iubirii, a recunoștinței și a oricăror trăiri pozitive!
Sentimentele frumoase, pozitive, înălțătoare (compasiunea, dragostea, blândețea,bunătatea, bucuria) creează ceea ce specialiștii au numit „coerența inimii”, pe când trăirile negative, ca și gândirea corespunzătoare acestora creează„incoerența inimii”, generând emisii vibraționale în câmpul electromagnetic al inimii și al creierului nostru. Aceste câmpuri electromagnetice ne influențează atât corpurile cât și realitățile pe care le întâlnim zilnic.
Studiile institutului HeartMath relevă că:
– dacă suntem furioși timp de cinci minute, sistemul imunitar are nevoie de șase ore pentru a recupera puterea pierdută;
– dacă trăim cinci minute de compasiune și apreciere, imunitatea se îmbunătățește cu 41 la sută;
De câte ori simțim și gândim negativ, ne înfuriem, ne supărăm, urâm sau judecăm în mod agresiv (putem observa realitatea imediată, fără a o judeca) este semn că ne îndepărtăm de inimă. Orice gândim, simțim, trăim ca stare negativă ne semnalează că am intrat în domeniul Egoului sau al „judecății lumii”. Mintea este condiționată de realitatea prezentă sau trecută, de frica de viitor, de frica de pierdere sau de durere, așa încât ea va genera întotdeauna emoții negative când se va confrunta cu un eveniment de viață neplăcut.

Autoobservarea negativității și întoarcerea la adevărul inimii noastre, o rugăciune repetată, o amintire frumoasă, apelul la gânduri bune, de speranță, de bucurie, de bine pentru tot ce ne înconjoară ne ridică vibrațional încetul cu încetul până când vom simți că suntem din nou în armonie cu inima noastră. Gândind și dorind binele tuturor vom creastarea de „coerență între inimă și minte“, de armonie între inimă și minte și vom reuși să ne vindecăm de multe dintre afecțiunile fizice, dar mai presus de toate, ne vom simți vindecați sufletește.
Patch să răspândească înțelepciunea iubirii și a spiritualității legată de tor.

Atunci când dai și primești deschis permiți energiei tale să devină toroidală.

Dacă ne uităm la interacțiunile noastre unul cu celălalt începem să vedem natura primitului și oferitului. Dacă schimbăm modul în care primim și oferim celorlalți, ne oferim nouă înșine șansa de a primi ca feed-back ceea ce emanăm cu adevărat.
Acest lucru permite existența unei tranzacții de energie iluminate între noi și permite tuturor comunicărilor noastre să rezoneze cu acel câmp toroidal al iubirii.
Iubirea nu este doar un sentiment. Este o vibrație și o frecvență care conectează toate lucrurile.
Vibrația pură care emană din propria inimă și care unește armonios toate lucrurile este vibrația universală pe care noi o numim iubire.
Dacă privești Floarea Vieții în 2 dimensiuni e destul de greu să observi că în 3 dimensiuni și ea este tot un tor. Aduceți-vă aminte că Floarea Vieții este toată geometrie. Torul este și el unul din tiparele creației care iese din ea sau mai degrabă chiar este această formă. E foarte importantă în înțelegerea întregului.

Unul este totul și totul este unu!

În tor, în punctul singularității – oriunde se află conștiința – este reprezentarea cea mai pură a întregului. Întregul câmp iese și revine la sursa sa inițială. Totul este conștiință iar singularitatea centrului este spațiul în care totul se unifică și din care a plecat. Acest lucru poate fi demonstrat prin înțelegerea modului în care apare inima în corp. Dacă vă aduceți aminte, în Lecția 15 am spus că inima este primul organ care se formează și din ea iese întregul corp apoi ”trage” inima în centru. Inima este prima, mai conectată cu Sursa și mult mai importantă decât creierul. Inima este spațiul iubirii iar iubirea pentru toți vă va readuce din creier în spațiul inimii. Ca să creștem și să devenim mai ușori din punct de vedere energetic, noi ca indivizi și ca societate trebuie să învățăm cum să revenim în curgerea naturală a lucrurilor. Pentru mulți înțelegerea torului din perspectiva emiferei cerebrale stângi este necesară pentru armonizarea cu sine însuși. Alții au înțeles-o deja intuitiv. Trebuie doar să urmați fluxul și totul va merge perfect.
Drunvalo Melchizedek.
”Pământul n-a mai trăit în inimă de mii de ani dar adevărul e că e foarte simplu. E simplu. Și un copil poate să o facă. Oricine poate să o facă. Dacă găsiți drumul în inimă, se va schimba totul în viața voastră. Nu faci lucrurile din afara lumii ci din interiorul inimii voastre care creează lumea voastră exterioară. E un alt mod de a exista. Este unul străvechi. Așa era dar am uitat demult lucrurile acestea. Tu poți să faci asta. Oricine poate. Și dacă o faci – dacă înveți să nu trăiești în creier într-o lume care gândește logic ci într-una feminină, cu inimă, începi să iubești oamenii și viața, iar situațiile și tot ce vine spre tine devine simplu și frumos. Sper că veți găsi drumul!” – Zlatanov/detoatepentrutotisimaimult.blog