Trei idei de decorațiuni interioare pe care nu vrei să le ratezi

Ești în căutarea unor metode care să te ajute să ieși din normal și să dea casei tale o atmosferă mai caldă și primitoare, dar nu ai nicio idee? De multe ori, locuința poate deveni un spațiu care nu îți mai oferă confortul de care ai nevoie sau nu îți mai transmite aceeași stare de liniște, fie pentru că intervine monotonia, fie pentru că te-ai schimbat și simți că ai nevoie de ceva nou.

Așadar, soluția pentru asta este să faci mici modificări în ceea ce privește decorul, lucru care nu necesită mult efort sau bani, ci creativitate. Acest articol ți-a pregătit câteva opțiuni low-cost la care poți să recurgi pentru a te simți din nou confortabil în propria casă.

Iată cele trei idei ieftine care iți pot schimba total aspectul casei

  1.     Adaugă plante

Fie că e vorba de plante suculente, fie că le preferi pe cele aeriene, plantele sunt întotdeauna o alegere potrivită. Nu numai că cele aeriene îmbunătățesc calitatea aerului, dar sunt și mai ușor de întreținut. Însă asta nu e tot! Pentru a transforma aspectul plictisitor al încăperii renunță la ghivecele clasice de flori și apelează la terariile pentru plante de la Greenarium.ro. Confecționate manual din sticlă reciclată, acestea le oferă plantelor acces nelimitat la lumină și conferă casei tale un aer englezesc prin varietatea formelor și materialelor din care sunt făcute.

  1.     Arts&Crafts

Tot mai mulți oameni apelează la decorațiunile de tip arts&crafts. Cel mai cool lucru la acest tip de decorațiuni este că le poți face chiar tu, punându-ți propria amprenta asupra lor. Acestea sunt decorațiuni confecționate pe diferite materiale, cum ar fi sticlă, carton, lemn prin numeroase metode precum pictat, împletit, lipit. Dacă ești o persoană îndemânatică, simte-te liber să încerci oricare dintre aceste tehnici sau inspiră-te de pe internet, undei vei găsi numeroase idei pe care le poți pune în aplicare. Totodată, acestea pot fi și achiziționate din diferite magazine.

  1.     Transformarea pervazului într-un spațiu de relaxare

De când a început pandemia, probabil că ai petrecut extrem de mult timp acasă, iar acest lucru te-a făcut să realizezi cât de important este să ai un loc doar al tău unde te poți relaxa după ce termini munca. Ei bine, cea mai întâlnită metodă, în special în afară, este amenajarea unui pervaz și transformarea acestuia într-un loc cozy unde poți citi o carte sau bea un pahar de vin liniștită în timpul tău liber. Poți adăuga perne, o plapumă, luminițe sau orice te face să te simți bine.

 

Deși poate aveai impresia asta, pentru a crea un spațiu confortabil în casa ta și a-i oferi un strop de viață, nu e nevoie să dedici foarte mult timp sau resurse materiale, după cum ai observat de-a lungul acestui articol. Documentează-te puțin înainte, vezi ce opțiuni ai la dispoziție și alege-le pe acelea care crezi că se potrivesc casei și stilului tău. Nu uita, casa este oglinda omului, deci mediul în care trăiești te definește, așa că nu-l neglija!

Sursă foto: Shutterstock.com