Un actor român pe lista favoriţilor la Globurile de Aur 2023. Serialul Wednesday are şanse mari

Cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur va avea loc pe 10 ianuarie la Los Angeles.
Un actor român şi un film realizat la noi în ţară au şanse mari la Globurile de Aur. Au fost anunţate nominalizările, iar pe lista favoriţilor se află Sebastian Stan, selectat pentru rolul din serialul Pam&Tommy. Iar Wednesday poate primi titlul de cea mai bună serie de comedie.

Sebastian Stan, starul născut la Constanţa, ar putea câştiga premiul pentru cel mai bun actor dintr-o mini-serie. Rolul toboşarului trupei Motley Crue din „Pam & Tommy” l-a propulsat pe actor pe lista favoriţilor la Globurile de Aur. Seria nominalizată la 4 categorii urmăreşte povestea celebrei blonde şi a soţului acesteia, inclusiv scandalul provocat de apariţia în spaţiul public a unor înregistrări intime, în 1995.

Nominalizări la Globurile de Aur 2023

Lily James, partenera lui Sebastian Stan de pe platourile de filmare, ar putea obţine statueta acordată celei mai bune actriţe. Seria are, însă, rivali pe măsură în rândul celorlalte producţii. „The Banshees of Inisherin” conduce detaşat, cu 8 nominalizări şi are cele mai multe şanse de câştig. Comedia neagră poate câştiga premiul pentru cel mai bun film musical sau comedie, cel mai bun scenariu sau chiar premiul pentru cel mai bun regizor.

Ana de Armas, care i-a dat viaţă lui Marilyn Monroe, are şi ea o nominalizare, exact ca Jenna Ortega, actriţa care a făcut senzaţie în serialul fenomen „Wednesday”, filmat în România.

Jenna Ortega, succes cu rolul din „Wednesday”

Într-un interviu pentru Observator, Jenna Ortega a explicat ce a însemnat pentru ea să intre în pielea unicei fiice a familiei Addams: „Sunt o persoană care pune o presiune imensă asupra sa. Îmi pasă mult de ceea ce fac, iar să intri în pielea unui personaj, care a mai fost interpretat şi care este atât de iubit de numeroşi oameni simţi că trebuie să faci o treabă cât mai bună”.

„Wednesday este un personaj cu care am fost comparată de-a lungul vieţii mele. Nu cred că cineva realizază oportunitatea de a juca un personaj-simbol. Da, o iubesc”, mai spune Jenna Ortega.

Noul film „Avatar: The Way of Water” a primit şi el două nominalizări, la fel ca producţiile de succes „Top Gun: Maverick” şi „House of the Dragon”. Drama muzicală „Elvis” ar putea câştiga trei categorii, una dintre ele pentru actorul Austin Butler.

 

Cuvinte cheie