Un premiu Oscar nou va fi acordat începând din 2026

Academia Americană a Artelor și Științelor Filmului va premia din anul 2026 și „cea mai bună distribuție”.

Astfel, aceasta va fi prima categorie nouă din cadrul ceremoniei de acordare a premiilor Oscar de la adăugarea în anul 2002 a celei pentru „cel mai bun film de animație”, relatează BBC.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an are loc pe 10 martie. Foto: Arhivă
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an are loc pe 10 martie. 

În ultima vreme, directorii de casting au militat pentru a fi recunoscuți în același mod în care sunt recunoscute și alte categorii din industria cinematografică, cum ar fi sunetul, costumele, coafura și machiajul.

Șefii Academiei au transmis că directorii de casting „joacă un rol esențial în realizarea filmelor„.

Directorul executiv al Academiei, Bill Kramer, și președintele Janet Yang au continuat: „Pe măsură ce Academia evoluează, suntem mândri să adăugăm castingul la categoriile pe care le recunoaștem și le premiem”.

Măsura vine în ciuda eforturilor Academiei de a reduce durata ceremoniei de decernare a premiilor Oscar din ultimii ani, în încercarea de a menține interesul telespectatorilor. De multe ori, evenimentul durează cu mult peste cele trei ore prevăzute.

În prezent, în cadrul galei Oscar sunt decernate 23 de premii – deși, în general, publicul este interesat mai ales de principalele categorii, cum ar fi cel mai bun film, cel mai bun regizor, dar și de premiile oferite actorilor.

Academia nu a putut spune dacă premiul pentru „cea mai bună distribuție” va fi prezentat în direct în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, iar o decizie va fi luată probabil în curând.

Directorii de casting se numără printre primii oameni care se implică în noile proiecte cinematografice, având un rol esențial în elaborarea marilor filme de la Hollywood.

Ei se ocupă de angajarea vedetelor de top care vor interpreta rolurile principale, precum și a actorilor care apar în roluri mai mici.

Cascadorii au militat, de asemenea, pentru o categorie proprie la premiile Oscar, dar nu au avut noroc deocamdată.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an, prezentată de Jimmy Kimmel, va avea loc la Los Angeles, pe 10 martie.

Cuvinte cheie