Şi după 148 de ani, Operele lui Constantin Brâncuși au un rol terapeutic, vindecător

Operele maestrului Constantin Brâncuși au un rol terapeutic, vindecator, reusind sa ajunga, prin simplitate, la insasi esenta lucrurilor, la profunzimea omului, chiar si dupa
148 de ani de la nasterea sa!

Brâncuși a simtit si a fost in contact cu dimensiunea divina, cu „Omul cosmic”, pe care l-a transpus simbolic in ansamblul monumental de la Targu Jiu, format din Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului, Biserica si Coloana Infinitului.

 

Asculta meditatia “Calatoria interioara a omului cosmic”:

Articolul „Tâlcul adevărat al lucrurilor ”  reprezinta un colaj de emisiuni, in cadrul carora am discutat unele aspecte ce tin de opera, dar si de viata maestrului Constantin Brâncuși. Poti asculta si varinata de Ghidare audio prin ansamblul Coloana Infinitului, Targu Jiu – Brancusi.

Spectacolul de mare succes BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA are loc astazi la Sala DALLES, luni 19 februarie, ora 19.00, cu actrita Claudia Motea.

Inspirat de cartea ”Brâncuși, dragostea mea!”, a Claudiei Motea, tradusă și publicată deja în zece limbi (Editura Creator/Libris), acest spectacol multimedia aduce în prim plan marile iubiri ale lui Brâncuși, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu.

Toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de actrița CLAUDIA MOTEA, care dovedește o adevărată performanță artistică, printr-o doză magică de talent și dăruire, în crearea diversă a acestor personalități complexe.
Iată un spectacol fascinant, în regia semnată de BEATRICE RANCEA, care aduce în prim plan adevăratele povești de iubire din viața marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse și care sunt menite să ajungă la sufletul cât mai multor spectatori!

Atmosfera de Paris Belle Epoque este creată feeric de EGIZIA SOARE la pian, iar vocea inegalabilă a actorului MARIUS BODOCHI pune în valoare vorbele pline de înțelepciune ale lui Constantin Brâncuși.

 

SPECTACOLUL a obținut importante premii, iar în luna octombrie a anului trecut s-a jucat la Filarmonica Banatul din Timișoara în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii – TIMCULTURA 2023 ca INVITAT DE ONOARE al evenimentului național legat de marea Expoziție a operelor lui Constantin Brâncuși care au fost aduse din întreaga lume și expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara: ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Totodată, cu acest prilej, a avut loc și lansarea cărții BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! la Muzeul Național de Artă din Timișoara, sala Barocă, alături de operele marelui nostru sculptor.

VIDEO : Iubesc tot ce se-nalta!
Cuvinte cheie