Vârsta e doar un număr, dar ce ne facem când resimțim în corp fiecare an care trece?

Vârsta – Înaintarea în vârstă începe din prima zi de viață, este un fenomen natural și inevitabil. Dar aceasta nu trebuie să fie obligatoriu asociată cu degradarea fizică și psihică.

Înaintarea în vârstă este ca o petrecere de la care nu ai cum să lipsești, dar poți controla playlist-ul și poți dansa până la răsărit.

Partea bună este că putem găsi o stare de bine și după 65 de ani. Secretul? Să crezi în prevenție și îngrijire cu 30 de ani mai devreme.

Tinerețea fără bătrânețe, în câteva alegeri simple:

 

Alimentație echilibrată
Activitate fizică regulată
Somn de calitate
Găsirea unor metode de gestionare a stresului
Protecție solară
O minte activă
Relațiile sociale
Zâmbetul

 

Anti-aging, dincolo de terapii minune

Alegeri și nevoi diferite, un stil de viață care se schimbă odată cu tine. Felul în care trăiești este unic.

Bine de știut: nu există o vârstă anume de la care poți cere opinia unui medic specializat în anti-aging. Oricând după 30 de ani este un moment ideal să investești în tine, cea din viitor.

Medicina anti-aging răspunde nevoilor specifice de îngrijire care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă şi este privită ca o extensie complexă a medicinei preventive. La fel cum pediatrii se dedică sănătății copiilor, medicii specializati în anti-aging se preocupă de sănătatea fizică şi de o înaintare în varsta lentă şi sănătoasă.

Programele anti-aging sunt individualizate, se raportează la pacient ca individ unic, cu nevoi și un bagaj genetic specifice. În Centrul de medicina anti-aging, medicii specialiști identifică ritmul de îmbătrânire, care variază de la persoană la persoană, se concentrează pe aspectele fizice și psihice cu risc potențial de a produce afecțiuni și recomandă măsuri care să prevină diverse suferințe pentru a menține tonusul fizic și psihic, reducând la minimum posibil ritmul de îmbătrânire naturală

Vrei să știi mai multe?

Vizitează Centrul de medicină anti-aging și fă-ți o părere despre ce înseamnă procesul de înaintare în vârstă și cum te pregătești pentru el.
Află totul despre îmbătrânirea lentă, sănătoasă și despre bucuria de a trăi de la coordonatorul Centrului de medicină anti-aging din Policlinica Floreasca, Conf. Univ. Dr. Ana Capisizu, medic primar geriatrie și gerontologie, doctor în științe medicale și vicepreședinte al Societății Române de Geriatrie și Gerontologie.
Cuvinte cheie