Daca noi nu putem avea grija de Pământ, nici el nu poate avea grija de noi, este mesajul comunicat de actrita Reese Witherspoon. „Eu sunt acasă. Sunt confort pentru voi. Sunt adăpost pentru familia voastră. Priviți-mă așa cum sunt eu: Casă, dulce casă. Sunt refugiu pentru voi. Sunt podeaua care va sprijină. Fundația care va ține drepți. Pereții care vă ofera adăpost. Acoperișul care vă protejează. Eu sunt casa voastră. Dacă nu aveți grijă de mine, nici eu nu pot avea grijă de voi.”
De asemenea, Google şi-a modificat logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel că toţi cei care accesează motorul de căutare online pot citi mesajul “transmis” de diferite animale cu ocazia acestei zile.
Astfel, pasărea colibri, gândacul de bălegar, meduza, peştele-balon şi cameleonul “urează o Zi a Pământului fericită!”. La un simplu click pe prima imagine apărută pe pagina de deschidere a Google se schimbă logoul şi apar diferite animale care transmit acelaşi mesaj.
În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.
Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani. Astfel, pasărea colibri, gândacul de bălegar, meduza, peştele-balon şi cameleonul “urează o Zi a Pământului fericită!”.
Apoi, cu câteva zile înainte de Ziua Pământului, care se serbează pe 22 aprilie, NASA a lansat un site pe care oamenii pot „adopta” părţi ale planetei. Agenţia spaţială a împărţit Terra în 64.000 de zone care pot fi adoptate, iar utilizatorilor care îşi introduc numele pe site le este alocată una la întâmplare.
NASA le oferă celor care participă la acest proiect informaţii (calitatea aerului, vegetație, faună) despre „zona lor” pe site-ul Earth Observing System Data and Information System.
La 22 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Planetei Pământ (sau Ziua Pământului), instituită de ONU, în 2009, prin Rezoluția 63/278, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.
În prezent, peste un miliard de oameni, de la Beijing la Cairo, de la Melbourne la Londra, de la Rio la Johannesburg sau de la New Delhi la New York, își exprimă interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.