Ziua internaţională Yoga 21.06.2018

In Dezvoltare spirituală On

Ziua internaţională Yoga, având ca obiectiv creşterea interesului la nivel global faţă de această practică străveche cu numeroase beneficii, se sărbătoreşte, în fiecare an, la 21 iunie. Data de 21 iunie coincide cu data solstiţiului de vară.

În România, această zi a fost marcată prin diverse activităţi, organizate în mai multe oraşe din ţară. În 2016, Ziua internaţională Yoga a fost celebrată în cadrul Festivalului „Namaste India”. Şi în 2017, în Parcul Izvor din Bucureşti s-au desfăşurat în paralel 30 de clase de yoga, începând cu ora 6 dimineaţa, la care au participat atât profesori români, cât şi din India, Argentina, Spania, Rusia etc. În cadrul Festivalului ”Namaste India”, ediţia a IX-a, care s-a desfăşurat în Bucureşti, în perioada 12-25 iunie 2017, a avut loc lansarea cărţii ”Yoga Vidya. Manual de yoga tradiţională” în prezenţa autorului Swami Ananda Saraswati, la sediul Ambasadei Indiei, potrivit http://namasteindia.ro/. De asemenea, un atelier de meditaţie Sahaja Yoga a fost organizat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

În 2018, vor fi organizate în Parcul Circului din capitală, între orele 6.30 – 19.30, clase gratuite de yoga, eveniment susţinut de Ambasada Indiei la Bucureşti. Şi la Braşov, sunt organizate, cu acest prilej, o serie de cursuri ce cuprind exerciţii de respiraţie, meditaţii ghidate, precum şi exersarea Salutului Soarelui (Surya Namaskar), potrivit http://www.ilovebrasov.ro/.

Yoga este o străveche mişcare fizică, mentală şi spirituală avându-şi originile în India. Cuvântul ”yoga” derivă din sanscrită şi înseamnă uniune, simbolizând uniunea dintre corp, minte şi spirit sau conştiinţă. AGERPRES/(Documentare – Irina Andreea Cristea; editor: Liviu Tatu, editor online: Daniela Juncu)

(sursa  https://www.agerpres.ro/documentare/2018/06/21/ziua-internationala-yoga–1304060

You may also read!

Autentici la ediţia XXI MAGIA APEI INFORMATE

Vă invităm la cea de-a douăzecişiuna ediție a evenimentului “Magia apei informate”, susținut de AQUA Carpatica, ca să reînvăţăm

Read More...

„Body Mind Spirit Expo” – inca un succes la final de editie XXV

A XXV-a editie a festivalului „Body Mind Spirit Expo” s-a incheiat astazi, dupa trei zile pline, in care vizitatorii

Read More...

AQUA Carpatica Kids susține micile mari victorii ale copilăriei la spectacolul Disney On Ice – Reach the Stars

Visurile devin realitate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari în cadrul superproducției Disney On Ice care

Read More...

Mobile Sliding Menu