5 gustări care îţi stimulează metabolismul

5 gustări care îţi stimulează metabolismul

O gustare ar trebui să aibă un număr echilibrat de nutrimente şi de calorii, pentru ca organismul să îşi ia energia de care are nevoie, dar să şi ardă grăsimi. Alimentele bogate în proteine sunt cele mai indicate, pentru că stimulează musculatura, cresc rata metabolică şi măresc capacitatea corpului de a arde calorii. Fibrele sunt şi ele potrivite, deoarece ajută digestia, deci în combinaţie cu proteinele sunt numai bune pentru o gustare. De asemenea, e important ca gustările să nu fie extrem de calorice, ci undeva pe la cel mult 200 de calorii.

Merele au carbohidraţi buni şi calorii puţine
Poţi să le consumi aproape oricând, acasă, pe stradă, la serviciu. Conţin fibre şi carbohidraţi buni, iar numărul caloriilor este redus, aşa că poţi să mănânci liniştit 2 mere fără să te simţi vinovat. În plus, conţin vitamina C, de ajutor în susţinerea sistemului imunitar, în special în sezonul rece.

Migdalele crude ţin de foame
Un pumn de migdale crude te ajută să ţii foamea sub control între mese. În plus, contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi la prevenirea bolilor cardiovasculare, datorită grăsimilor mononesaturate din compoziţie. Migdalele nu conţin sodiu, aşa că nu trebie să-ţi faci griji legat de creşterea tensiunii arteriale.

Brânza cottage şi avocadoul, combo energizant
Deşi multe persoane simt nevoia să mănânce alimente dulci pe post de gustare, există şi genul care nu se împacă prea bine cu dulciurile şi poftesc la alimente sărate sau acrişoare. Pentru aceştia, combinaţia de brânză cottage şi avocado poate fi o alegere bună: pe de o parte, brânza are proteine şi calciu, iar pe de altă parte, avocadoul este o sursă de grăsimi bune.

Tonul cu biscuiţi integrali, gustare săţioasă
Tot pentru amatorii de gustări mai degrabă sărate, tonul în suc propriu consumat împreună cu biscuiţi din făină integrală reprezintă o gustare sănătoasă şi utilă în procesul de slăbire. Tonul este o sursă excelentă de proteine şi de acizi graşi Omega-3, iar împreună cu biscuiţii formează o gustare de după-amiază mai mult decât satisfăcătoare.

Iaurtul simplu conţine bacterii bune
Dacă vrei să slăbeşti, alege un iaurt natural cu conţinut redus de grăsime, dar ai grijă să nu conţină zaharuri sau alţi aditivi. Dacă vrei să-ţi menţii greutatea, poţi mânca liniştit un iaurt cu conţinut normal de grăsime. Sursă bună de proteine şi probiotice, iaurtul la borcănaş de 150 g nu are nici multe calorii.

Cuvinte cheie